Škrtí vás obvod podprsenky?

Škrtí vás obvod podprsenky?

Jestli si myslíte, že prodávat spodní prádlo je nuda a šeď, hned vám můžeme ukázat, že tomu tak není. Připravily jsme pro vás odpovědi na nejčastější dotazy dívek a žen, které nakupují v naší Poradně správných velikostí podprsenek v Bílé labuti, či se radí na našich internetových stránkách.

Jedním z nejčastějších témat při výběru podprsenky je délka a pevnost obvodu. Obvod pochopitelně nesmí být ani příliš volný, ani příliš těsný. Je to důležité proto, že obvod podprsenky, který je ve správné velikosti, drží asi 90 % váhy prsou. Ramínka podprsenky jenom pomáhají ňadra udržet v té správné výši. Tuto praktickou schopnost obvodu podprsenky ve správné velikosti ocení zvláště dívky a ženy s větším poprsím.

Co s tím, když obvod podprsenky škrtí?

Odpověď vypadá jednoduše. Budete vybírat podprsenky s obvodem, který nebude příliš malý, ale ani nesmí být příliš volný. Malý obvod se pozná nejen z nepříjemného pocitu, ale také zezadu na pozici ramínek. Ta by měla vést od ramen dolů či případně lehce směřovat do tvaru písmene V. Pokud je však písmeno V příliš roztažené do šířky, znamená to, že je obvod na vašem těle příliš přetažen.

Mohou z nošení příliš těsného obvodu u podprsenky vznikat zdravotní problémy?

Samozřejmě. Příliš těsný obvod podprsenky brání pohybu bránice a tlačí tím také na žaludek, to může být nejen velmi nepříjemné, ale může to i ovlivnit celou látkovou výměnu. Vznikají také otlaky, které brání prokrvení kůže, a dokonce se mohou postupně zanítit.

Které ženy nejčastěji vyžadují menší obvod, než by podle svých rozměrů měly mít?

Většinou jsou to ženy s většími a velkými prsy, které pak mají lepší pocit, že jejich ňadra jsou lépe upevněna k tělu. Mnohdy by však jejich problém vyřešil spíše hlubší košíček než těsný obvod.

Co s tím, když mají ženy širší záda a menší ňadra?

Každá žena je jiná, a tak některé mají tzv. širší záda, a pokud by zvolily delší obvod, nebudou jim sedět košíčky. V tom případě bychom poradily vzadu do obvodu zapnout velmi užitečné „prodloužení zapínání podprsenky“, je to takový "kousek obvodu", který připnete na háčky u podprsenky se zadním zapínáním.

Je tedy lepší si kupovat obvod volnější, než by odpovídalo naměřeným centimetrům?

Ne, to v žádném případě! Zapínání u podprsenky má ležet pod lopatkami, a pokud vyjíždí nahoru, jde právě o příliš volný obvod. Příliš volný obvod požadují ženy a dívky s odůvodněním pohodlnosti při nošení, chtějí mít pocit komfortnosti, jako kdyby podprsenku vůbec neměly, ale neuvědomují si, že potom váha jejich ňader bude spočívat pouze na ramínkách, která se jim budou zbytečně zařezávat. Také používáním aviváže se můžete dopracovat k příliš volnému obvodu, neboť aviváž rozrušuje elastan, a tím se materiál postupně povoluje a obvod podprsenky roste.

Zdroj: www.podprsenky-poradna.cz

Doporučujeme

Články odjinud