Sladká depilace aneb Zbavme se chloupků přírodně a téměř bez bolesti

Sladká depilace aneb Zbavme se chloupků přírodně a téměř bez bolesti

Znáte orientální cukrovou depilaci? Že ne? Tak právě o ní si dnes něco povíme. Orientální diagnostika rozděluje systém ochlupení do dvou směrů: chloupky rostoucí směrem nahoru, což jsou vlasy, a chloupky rostoucí směrem dolů, a to jsou kníry, vousy a téměř všechny ostatní chloupky na povrchu těla. Barva, množství, kvalita a místa výskytu ochlupení jsou odrazem zdravotního a duševního stavu organismu.

Nadměrné ochlupení díky mléku?

Mírné ochlupení mužů je přirozené na rozdíl od ochlupení u žen, pro které by mělo být upozorněním, že v organismu není něco v pořádku. Nadměrné ochlupení může být spojované například s oslabenou funkcí ledvin a zvýšenou konzumací kravského mléka, bílého cukru, masité stravy. Příčinu tohoto problému lze přesně určit podle místa výskytu.

Zdravá žena by rozhodně neměla mít knírek pod nosem ani zvýšený výskyt chloupků v obličeji. Knírek u žen je znakem nerovnováhy pohlavních orgánů a stejně jako chloupky v obličeji má původ ve stravě příliš bohaté na kravské mléko a živočišné produkty.

Chloupky jako první ukazatel problému

Stejně tak i husté ochlupení nohou a paží značí nadměrnou konzumaci kravského mléka, živočišných potravin bohatých na bílkoviny a tuky i opětovné oslabení ledvin a nerovnováhu pohlavních orgánů. Chloupky v oblasti hrudníku upozorňují na oslabení průdušek a plic, jejich zahlenění v důsledku nadbytečné konzumace mléčných produktů a živočišných tuků. Chloupky na břiše signalizují oslabenou funkci střev a problémy se zažíváním.

Obecně tedy platí, abychom měli správné ochlupení, je třeba upravit stravovací návyky. Do jídelníčku zařadit více ovoce, zeleniny, luštěnin a obilovin. Omezit nebo úplně vynechat konzumaci kravského mléka, bílého rafinovaného cukru, masa.

Orientální depilace vychází z přírody

V dnešní době si můžeme vybrat ze široké škály depilací – elektrické epilátory, speciální chemické krémy narušující strukturu chloupků, holení žiletkou, elektrické pinzety. Tyto metody nejsou příliš efektivní a mnohdy přinášejí i značná zdravotní rizika, jako například velkou bolestivost, zarůstání chloupků, alergické reakce, spáleniny.

Za jediné alternativní řešení považuji orientální depilaci. Je to čistě přírodní výrobek bez přídavku chemie. Má konzistenci jako smůla, skládá se z hnědého cukru, medu, fíků, datlí, citronové šťávy a speciálních orientálních bylin. Můžeme jí odstraňovat chloupky na tváři, krku, pohlavních orgánech, prsou, tříslech, nohou, pažích i v podpaží, protože minimálně dráždí pokožku, proto je vhodná pro jedince s přecitlivělou pokožkou a alergiky, kteří jiné druhy depilace špatně snášejí.

Orientální depilační hmota po domácku

Cukrovou depilační hmotu si můžeme koupit, nebo vyrobit doma. Všechny ingredience nalezneme v naší kuchyni. Podívat se budeme muset snad jen po kuchyňském teploměru, který nám určí správnou konzistenci cukru.

Potřebujeme: 2 hrnky hnědého třtinového cukru, ¼ hrnku čerstvé citronové šťávy, ¼ hrnku vody Postup: Do většího hrnce s tlustým dnem vložíme uvedené přísady a za stálého míchání směs přivedeme k varu. Jakmile začne hmota vřít a bublat, stáhneme oheň na minimum a vše asi 10 minut povaříme. Správná konzistence cukrové pasty se dosahuje při 120 stupních Celsia. Nejlepší je ji tedy kontrolovat kuchyňským či cukrářským teploměrem. Když přesně neodhadneme teplotu hmoty, může být pak pasta řídká nebo ztvrdnout jako kámen. Hotovou cukrovou pastu odstavíme ze sporáku a po chvilce ji nalijeme do připravené nádoby. Po vychladnutí nádobu dobře zavřeme a uskladníme na suchém místě.

Jak na orientální depilaci?

Orientální depilaci provádíme tímto způsobem - utvoříme si v prstech kuličku asi o velikosti vlašského ořechu, kterou jemně v dlaních nahřejeme. Potom ji naneseme na vysušené partie, ve kterých chceme odstranit chloupky a palcem pořádně přimáčkneme. Hmota se přilepí na chloupky a poté je odstraní i s kořínky. Kuličku otáčíme na všechny strany a občas ji zformujeme v dlaních. Postup opakujeme dle potřeby. Jednou kuličkou o velikosti vlašského ořechu odepilujeme až jedno podpaží. Orientální byliny se vstřebávají do pokožky a omezují růst chloupků. Po depilaci stačí pokožku umýt teplou vodou a ošetřit levandulovým olejem.

Levandulový olejíček

Potřebujeme: 4 lžíce olivového či mandlového oleje, 6 kapek 100% přírodního éterického oleje z levandule Postup: Ingredience promícháme a vzniklou směsí potíráme podrážděnou pokožku.

Jak dlouho nám depilace vydrží?

Doba dorůstání chloupků je individuální, závisí na fázi růstu chlupu, kdy je depilace provedena, obvykle se provádí jednou za 4 - 8 týdnů. Při pravidelných depilacích dochází k úbytku ochlupení, chloupky slábnou, až vymizí úplně.

Doporučujeme

Články odjinud