Slevová horečka

Slevová horečka

Pokud se vám podařilo neutratit celoroční úspory v honbě za vánočními dárky, nastává pravý čas pro výhodné nákupy.

Během letošních vánočních svátků utratily podle statistických průzkumů české domácnosti více peněz, než tomu bylo před rokem. Průměrná útrata na člena rodiny vzrostla a finanční analytici upozorňují na pomalé probouzení z krize. Váš účet se během vánočních nákupů jistě otřásl v základech, ale pokud se vám podařilo něco „ulít“, máte šanci na koupi roku.

Velice stylové je zjistit si, kdy začínají slevy a výprodeje ve světových metropolích proslulých skvělou módou (Paříž, New York, Londýn, Miláno). Většinou to bývá na tzv. Boxing Day, čili na našeho Sv. Štěpána. Naplánujte si tam prodloužený víkend, odcestujte se dvěma prázdnými kufry a nakupte stejně výhodně jako domorodci. Pamatujte, že při výprodeji je hlavní přesně vědět, co chcete, jakou potřebujete velikost a co vám sluší. Je dost možné, že pokud z celého regálu plyšových oblečků à la Santa Claus nezmizel ani jeden, má to nějaký důvod – existuje spousta mizerného oblečení, které nikdy nikomu nebude slušet.

Jak se nenechat napálit

Především se ujistěte o skutečné ceně výrobku. Obrovská cedule s procentuálně vyčíslenou slevou má především přilákat pozornost. Výsledná částka se vůbec nemusí lišit od ceny původní, protože se na vystavený výrobek sleva nemusí vztahovat. Proto vždy důkladně prostudujte etiketu, případně se informujte u prodavačky. To, že je něco levné, neznamená, že to musíte mít za každou (momentálně velmi nízkou) cenu. Proto neváhejte s výrobkem strávit intimní chvilku v převlékací kabině. Všechny účty si poctivě uchovejte, na zboží ve slevě se vztahuje stejný reklamační řád jako na jakékoliv jiné zboží.

ČTĚTE TAKÉ: Někdy svou manželku nepoznám, přiznává Roman Vojtek


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud