Spánek v podprsence: Jak může škodit vašim ňadrům?

Spánek v podprsence: Jak může škodit vašim ňadrům?

Občas se to stane každé z nás. Buď usnete oblečená po náročném dni v práci, nebo upadnete do komatu po bouřlivém večírku. Tak jako tak nocujete v podprsence. Může to vašim ňadrům uškodit, nebo je to naopak prospěšné pro krásná prsa?

Dva rozdílné tábory

Dámská společnost se v tomto směru dělí na dva tábory. První jsou zapřisáhlé milovnice spaní v podprsence. Dokola vám budou opakovat, že díky tomu jim ňadra nepovadají, že jsou stále pevná i ve vyšším věku a že je po noci, kterou třeba strávily spaním na břiše, vůbec nebolí.

Druhý tábor žen se zase při pouhé představě spánku v podprsence křižuje. Ty naopak ráno pociťují kolem prsů otlaky nebo dokonce malé odřeninky a stěžují si, že v noci je několikrát nepříjemně probudilo, když se jim prsy ve spodním prádle nějak posunuly.

Pokračování 2 / 5

Dělala to i Marilyn Monroe

I z tohoto důvodu tak vznikly dva odlišné názory na věc. Jedni tvrdí, že je to nezdravé, dokonce že nošení podprsenky v noci během spánku by mohlo dojít tak daleko, že žena onemocní rakovinou prsu. Druhá skupina si ale klepe na čelo a stále na tom nevidí vůbec nic divného. Tak jak to tedy je? Mýlila se herečka Marilyn Monroe, která se netajila spaním ve spodním prádle?

Pokračování 3 / 5

Spojitost není

„Neexistuje jediný důkaz, jediná studie, která by potvrzovala, že nošení podprsenek v posteli je zdraví škodlivé,” říká lékařka Holly Pederson z jedné kliniky v americkém Clevelandu. Stejný názor na to mají i další odborníci, všichni tvrdí, že není důvod si myslet, že by podprsenka ve spánku mohla mít negativní vliv na zdraví. Výzkumy ve spojitosti s tímto problémem potvrzují, že spojitost mezi nošením podprsenky v určitou denní dobu a výskytem rakoviny nenajdete.

Pokračování 4 / 5

Může to mít výhody?

Pokud má spánek v prádle na prsy nějaký vliv, tak spíše pozitivní. Alespoň tak to vidí někteří lékaři. Například britský plastický chirurg Douglas McGregore tvrdí, že to může fungovat preventivně před vznikem strií. Ovšem žádný lékař vám nepoví, jestli můžete nějak zamezit tomu, že vám budou s postupem let prsy uvadat. Co si budeme nalhávat: Věk je prevít a gravitaci prostě nezrušíte.

Pokračování 5 / 5

Volba každé z nás

Ve výsledku tedy záleží na náladě a zvyklosti každé z nás. Je pravda, že když člověk zapojí selský rozum, dávalo by smysl, že nošení podpory i v noci trochu zpomalí uvadání ňader. Jenže má-li žena děti, pak asi ani podprsenka ji v tomto směru nezachrání. Nicméně pokud se rozhodnete v podprsence spát, měly byste volit spíše bezkosticové typu lambada, které pokožku nechají spíše dýchat, než krajkové push-up. A to platí i kvůli hygieně – čím více bavlny, tím lépe!

Doporučujeme

Články odjinud