Meryl Streep

Meryl Streep

Meryl Streep
Meryl Streep
Diane Keaton
Diane Keaton
9
Fotogalerie

Styl není o věku! Načerpejte inspiraci u těchto hvězdných žen

Vybrali jsme pro vás tři slavné herečky, které se zapsaly do dějin nejen svými prvotřídními hereckými výkony. Pokud si myslíte, že se bude jednat o mladé slečny s mírami modelek, jste na omylu!

Naše hlavní hrdinky se nesnaží zastavit čas nesmyslnými operacemi a přehnaným vyhlazování obličeje. Otevřeně přiznávají, že stárnou, ale dělají to s takovou grácií a stylem, že by jim snad člověk ty roky i záviděl. Mají křivky i vrásky, ale především jsou šik a dokazují, že ani v šedesáti se nemusíte halit do neforemních tmavých tunik a zapomenout na pojem móda.

Kromě vyhraných Oscarů spojuje Diane Keaton, Meryl Streep a Helen Mirren vytříbený vkus, který se s věkem vykrystalizoval. Je pravda, že i ony měly nebo spíš neměly své dny. Když zapátráme v minulosti, tak se určitě najdou i nějaké ty módní přešlapy a katastrofální kombinace, koho to ale nepotkalo, že?

Diane Keaton

Jako kdyby ji její slavná filmová hrdinka Annie Hall pronásledovala celý život. Již v mládí Diane propadlá pánskému stylu a je mu věrná dodnes. Má celkem drobnou a androgynní postavu, takže zezadu není ani pořádně poznat, že se jedná o ženu. Velké, široké kalhoty, klasické bílé košile, vesty a hlavně saka všeho druhů – to je základ jejího šatníku. Všechen ten testosteron ve své skříni ale umí dokonale zkrotit ženskými doplňky. Masivní náhrdelníky (často perlové) a podpatky sice taky někdy vynechá, co je ale pro Diane typické, je vždy jasně definovaný pas. Buď střihem, nebo barvou, především ale pásky. Široké, tenké i navrstvené – to je základ jejího úspěchu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Meryl Streep

Dalo by se říci, že Meryl je takový opak Diane. Vždy velmi ženská a ladná. Elegance sama! Vědomá si svých předností, často odhaluje ramena a klíční kosti. Ve většině velkých rób taky nesmí chybět výstřih do V, který je velmi lichotivý a vizuálně prodlužuje siluetu. Meryl také, ví, na co raději neupozorňovat. Tak například nikdy neuvidíte její odhalené paže. Nejvíc však módní svět ohromila v roli kruté šéfredaktorky Mirandy Priestly. Spekuluje se, že reálnou předlohou pro tuto postavu posloužila Anna Wintour (šéfredaktorka Vougue USA). Všechny absolutně dokonalé outfity sice byly prací stylistky, neuvěřitelné však bylo, jak je Meryl dokázala nést.

Helen Mirren

Může se zdát divným, že jsme do třetice vybrali právě tuto dámu. Přeci jen není to zas tak dávno, co se dostala do širšího povědomí. Nás ale odzbrojuje s jakou hravostí a odvahou si umí poradit s trendy. Nebojí se výzev a i na červený koberec si například vyrazila v kožené bundě. Obarvit si vlasy na světle růžovou? Žádný problém! Aby všechny tyto experimenty ale nevypadaly přeci jen nepatřičně a směšně, neustále na sobě pracuje. Věnuje spoustu úsilí tomu, aby byla v perfektní kondici.

Ať už je vám kolik je, nic to neznamená. Záleží jen na vás, v čem se budete cítit dobře. Důležité také je, aby bylo oblečení kvalitní a sedělo vám. Slepě se řídit trendy nebylo nikdy v módě. To co se vám líbí, přizpůsobte sobě a ten zbytek jednoduše ignorujte. Samozřejmě to ale chce i trochu té soudnosti.

Doporučujeme

Články odjinud