Tmavé kadeře

Tmavé kadeře

Podzimní módní kolekce se hemží inspirací ve tvrdém rocku, hlavní barvou chladnější části roku je temná černá a to vše zohledňují kadeřníci, které udávají trendy ve vlasech. Jejich rada zní jednoduše – ztmavujte!

Proč si zvolit tmavou barvu vlasů? Temné odstíny vždy představovaly jednoduchý, nicméně velmi efektní a šik styl. Dále nechávají plně vyniknout konturám obličeje, barvě pokožky a očí. Ovšem za předpokladu, že si zvolíte vhodný odstín. Ne každá žena si může dovolit čistě černou hřívu, ovšem v tmavé barevné paletě není jen čistě černá, ale její různé odstíny s jemnými nuancemi a nemůže zapomenout ani na tmavě hnědé a červené tóny.

Pro ženy se světlou pletí se hodí odstíny se studenými odlesky, které nechají vyniknout obličeji, zvláště očím. Ideálními odstíny jsou čistá černá či modročerná. Ženy, které mají hnědé nebo zelené oči a olivovou pleť by měly zvolit jeden z odstínů z temně červené palety nebo čokoládové. Teplé odlesky se dokonale hodí k této pleti.

L'Oreál Paris pro podzimní sezónu vytvořil kolekci barev na vlasy Casting Glossy Blacks. Kolekce Glossy Blacks obsahuje 4 delikátní odstíny, které rozzáří tmavé vlasy a podtrhnou rysy obličeje. Šetrné barvy na vlasy Casting Crème Gloss dodávají vlasům intenzivní a zářivé odlesky a vydrží až osm týdnů. Optimálně kryjí šedivé vlasy a obsahují vyživující a ochranou péči. Barvy Casting Crème Gloss neobsahují amoniak.

Linie Glossy Blacks nabízí dva studené odstíny – Modročerná, Ebenově černá a dva teplé odstíny – Horká Čokoláda a Tmavá višeň.

Cena: 139 korun

Kolekce Palette Deluxe Dark Pearls od Schwarzkopf se nechala inspirovat krásnou vzácných černých perel. Na výběr tu máte ze tří sytých, plných tmavých odstínů. Jde totiž o intenzivně sytou tmavou barvu, jež dodá vlasům nádech vzácného, luxusního lesku, který dlouho vydrží. Linie Dark Pearls je nejnovějším přírůstkem řady Palette Deluxe. Obsahuje intenzivní pečující barvicí krém s vysoce účinnými, koncentrovanými barvicími pigmenty. Ve spojení s pohodlným a snadným způsobem nanášení zajišťuje Palette Deluxe dlouhodobou intenzitu barvy, která rovnoměrně pokryje vlasy a lehce zakryje i šediny.

Vybírat si můžete ze tří odstínů – Ebenově černý, Mahagonově černý a Modročerný.

Cena: 119 korun

U tmavých vlasů zaměřte následnou péči především na udržení nového odstínu a dodání maximálního lesku. K tomu vám pomůže lesk ve spreji Shine On z kolekce Biosilk od Farouk Systems USA. Přípravek obsahuje vitamin E, hedvábí a rostlinné výtažky, totiž současně působí jako kondicionér. Přírodní hedvábí, podstatná součást složení, má velmi podobnou strukturu jako lidský vlas, a právě díky této podobnosti dokáže obnovovat poškozená místa, posilovat vlasy a chránit je před případným negativním působením slunečního záření a stylingových přípravků. Lesk vlasů zajistí samotné molekuly hedvábí, neboť mají tvar obdélníku, a právě taková struktura dobře odráží světlo.

Cena: 360 korun

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud