Nicole Kidman  Zdroj: Profimedia.cz

Nicole Kidman Zdroj: Profimedia.cz

Miley Cyrus  Zdroj: Profimedia.cz
Tyra Banks Zdroj: Profimedia.cz
Taylor Momsen  Zdroj: Profimedia.cz
Christina Aguilera  Zdroj: Profimedia.cz
10
Fotogalerie

TOP 5 beauty katastrof všech dob! Tohle raději nikdy nezkoušejte.

Stars jsou také jen lidé a jako každý běžný smrtelník, chybují. Jen s takovým „menším“ rozdílem, že ty jejich přešlapy uvidí celý svět a my se z nich následně můžeme poučit. Následující úlety doporučujeme nikdy nezkoušet, a když už, tak jen na vlastní nebezpečí.

Vymalováno na bílo

Snad největší neplechu na červeném koberci způsobil „zázračný“ HD pudr. Když se objevil na trhu, tak se na něho vrhli všichni vizážisté. Jedná se o bílý pudr, který je po nanesení na pleť transparentní. Měl by zafixovat make-up, být neviditelným jak pro běžné oko, tak především i na HD kamerách. Běžným pohledem opravdu vidět není, ten pravý masakr nastal před objektivy fotografů a to díky částicím, které odrážejí světlo. Najednou se tak začal internet i časopisy plnit fotografiemi celebrit s obrovskými bílými skvrnami po celém obličeji. Například Nicole Kidman a Miley Cyrus vypadají jako by v zákulisí prohrály těžkou bitvu se štětcem na pudr.

Strašidelné stíny

Člověk by neřekl, jaké zlo se dá napáchat jen s pomocí očních stínů. Snad nejpopulárnějším trendem v líčení všech dob se staly smokey eyes (kouřové líčení očí). Technika sama o sobě není zas tak těžká, horší je to, když si nositel myslí, že to ještě nějak vylepší. Ony totiž ty pracné inovace většinou dopadnou hororově. Na halloweenskou párty by to možná ještě šlo, na nějakou vážnější akci ani náhodou… Pandí oči v podání mladé herečky a zpěvačky Taylor Momsen, by se ještě daly považovat za určitý druh rebelie, ale modelka Tyra Banks, která se pohybuje v módní branži už dlouhou dobu, by se bez takového trapasu klidně obešla.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Falešné opálení

Je mnoho způsobů, jak si na pár dní vykouzlit krásně snědou pleť. Jen ať si každý myslí, že jste poslední měsíc trávila dováděním na písečných plážích. Umělé opálení je doslova závislostí celé řady hvězd. Není divu, s jejich harmonogramem je dost složité najít si na dovolenou čas a veřejnost je chce vidět dokonalými. A tady přichází na scénu nejrůznější samoopalovací krémy nebo nástřiky. Kdyby se zůstalo jen u jedné vrstvy, tak by se nad tím nikdo ani nepozastavil, ale ne každý se umí včas zastavit. Christina Aguilera je opravdu odstrašující případ a jednou z ní dokonce na pódiu začalo její opálení stékat. Ani Bradley Cooper neodolal vizi perfektní „barvičky“, ale ty jeho fousy byly evidentně až moc husté a pod nimi je pleť stále jak u Sněhurky – jen porovnejte barvu jeho krku a uší se zbytkem tváře.

Svítivé kruhy pod očima

Kromě špatně vybraného odstínu make-upu se dá pořádně pochybit i při výběru korektoru pro oční okolí. Své by o tom mohla vyprávět jak Eva Longoria, tak i její kolegyně AnnaLynne McCord. U obou se efekt škrabošky ještě umocnil díky transparentnímu pudru, který použily k fixaci. Proto, jakmile na své tváři zaznamenáte první známky opálení, vyměňte raději svou kosmetickou výbavu a v první řadě korektor.

Nánosy bronzeru

Když použijete make-up s větší krycí schopností, je potřeba si obličej vykonturovat. To se většinou provádí bronzerem (tím bez třpytu) nebo o něco tmavším odstínem pudru. Správným postupem jednoduše podtrhnete lícní kosti, vytvoříte si hubenější tváře, nebo i nižší čelo. Co se ale stane, když vám ujede ruka? Podívejte se na Lindsay Lohan. Nepřirozeně hnědé tváře se už skoro staly jejím poznávacím znamením. Vy alespoň vidíte, jak přesně by to vypadat nemělo. To Catherine Zeta Jones chtěla podtrhnout svou přirozeně snědou pleť, ale na horní půlce to přehnala a na spodní část úplně zapomněla. Ještě, že se jí nic podobného od té doby nepovedlo.

Doporučujeme

Články odjinud