Tři jednoduché cviky pro krásná prsa. Můžete je provádět kdykoli a kdekoli!

Tři jednoduché cviky pro krásná prsa. Můžete je provádět kdykoli a kdekoli!

Nevěřte pověře, že se s poprsím nedá nic dělat, protože není tvořeno svaly. Pokud posílíte svaly okolní, zpevní se i vaše ňadra. Přinášíme vám tři jednoduché cviky, které zaručeně zabírají…

Vzhled vašich prsou ovlivňuje především genetika, ale také to, jak o ně pečujete. I když prsa nejsou tvořeny svaly (tvar ženských prsou udržují tzv. Cooperovy vazivové pruhy, tj - tuková tkáň a pokožka) není pravdou, že byste nemohly tvar svého poprsí vůbec nijak ovlivnit.

Přestože prsa netvoří svaly, existují svalové skupiny, které vzhled ňader přímo ovlivňují. Těmi jsou hlavně zádové svaly a také prsní svaly umístěné pod prsy ,“ říká trenérka Kateřina Ebrová ze studia Contours.

Tím, že budete posilovat okolní svalové partie, budou se formovat i vaše prsa. Pravidelným cvičením dosáhnete viditelných výsledků. Ideální je cvičit každý den, zabere vám to jen pár minut.

Tyto cviky zvládnete kdekoli

Zde jsou jednoduché cviky, nenáročné na fyzickou kondici, které lze provádět takřka kdekoli – doma, v práci, v tramvaji nebo při čekání ve frontě. Pomohou poprsí zůstat v kondici a plné kráse.

1. Postavte nebo posaďte se rovně a spojte dlaně před hrudníkem. Deset vteřin tlačte, poté povolte. Opakujte minimálně čtyřikrát.

2. Opět se rovně posaďte nebo postavte. Dejte ruce v bok, jako byste chtěla někomu odporovat v diskuzi. Dlaně nechte na bocích a lokty přibližte co nejvíc k sobě a v této poloze vydržte alespoň deset vteřin. Opakujte desetkrát.

3. Na posílení svalů zad, které nám zaručují správné držení těla a pěkný „vyprsený“ postoj, můžete zkusit stáhnout ramena a lopatky dozadu dolů a alespoň 10 vteřin opět držet, potom povolit. Celé opakujte desetkrát.

Doporučujeme

Články odjinud