Udržte si letní půvab | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Udržte si letní půvab

Zaměřte se s příchodem podzimu na regeneraci pleti. Dodejte jí více hydratace, blahodárné výživy i přitažlivý dotek opálení.

Možná právě teď řešíte otázku,co může vaší pleti chybět. Nezvykle suché počasí, které trvalo velmi dlouho, mohlo být vyčerpávající jak pro přírodu, tak pro pokožku, a proto je nejlepší čas zaměřit se na hydrataci, výživu a udržení opálení.

Hydratace: Pleť v rovnováze

S ubývajícím sluníčkem se začne z pleti vytrácet bronzový nádech a najednou je vidět, jak vlivem slunečných dnů ztratila hebkost, jas a pevnost. Na některých místech obličeje se buňky rychleji olupují nebo nás svědí pokožka, což je příznak nedostatku vláhy v pleti. To po létě hrozí i mastnější pleti, která běžně býváproti ztrátám vláhy odolnější. Voda je a vždy byla považována za nejdůležitější část péče o pleť. V kosmetické péči se spíše mluví o hydratačních látkách, které pomáhají vyvažovat rovnováhu kožní bariéry, kterou potřebujeme k tomu, aby se vláha v pleti udržela co nejdéle. Nejmodernější kosmetickou pomocí proti dehydrataci je kyselina hyaluronová. Ta mnohonásobně zvětšuje svůj objem tím, že na sebe váže vodu z okolí a pro skvělé omlazující účinky ji mají rádi také lékaři v estetické medicíně. Ti ji nejčastěji využívají jako výplň jemných i hlubších vrásek nebo také k hloubkové hydrataci s pomocí jehliček, kanyly či hydroboosteru (více na www.yesvisage.cz).

Noční péče

Dalšími roky ověřenými a účinnými hydratačními složkami jsou glycerin a ceramidy. Pro zlepšení stavu pleti doporučuje kosmetička Věra Šťástková ze salonu Laboratory také si po prázdninách dopřát půlhodinové i delší hloubkové masáže pro rychlejší hydrataci a oživení barvy pleti. K denní péči je dobré nyní přidat dvakrát denně hydratační sérum a vyzkoušet můžete i kosmetickou novinku – noční hydratační masku, kterou večer nanesete na tvář a ráno se probudíte s dokonale hydratovanou pletí. Pozornost zaměřte i na oční okolí. Jde -o místo, kde kůže dostává v létě hodně zabrat, a na které včas nemyslíme. Následkem dehydratace a výrazné mimiky pak vznikají vějířky kolem očí. K jejich vyhlazení používejte dvakrát denně lehké, ale velmi intenzivně hydratující přípravky, například s termálním planktonem. Oční krém nebo gel skladujte v ledničce, ráno jej pak využijte ke zmírnění otoků.

Vodní koloběh

Odborníci na krásu upozorňují na to, že až 70% vody se k pleti dostává zvnitřku těla. Proto je důležité věnovat pozornost pitnému režimu. "Platí to i obráceně, pokud nejsou orgány dostatečně hydratované, berou si vodu z kůže, což se odráží na celkovém vzhledu," vysvětluje Věra Šťástková. Dopřejte si denně osm velkých sklenic čisté přírodní pramenité vody a do pitného režimu zařaďte i minerálky nebo se osvěžujte ovocným čajem.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud