Upravený gentleman

Upravený gentleman

Péče o zevnějšek již dávno není doménou pouze žen, současný moderní muž musí pravidelně dbát o svou tvář, vlasy i tělo. Proto se nabídka výlučně pánské kosmetiky již dávno neomezuje jen na vůně a vody po holení. Pánové, přestaňte krást svým protějškům krémy a pořiďte si vlastní!

Pleť mužů se svými vlastnostmi liší od pleti žen. Je mastnější, silnější a teplejší, protože je v ní více krevních vlásečnic. Každodenní holení některé z těchto rozdílů ještě zvýrazňuje, protože při holení pleť přichází o povrchový kožní maz, což způsobuje podráždění, drobné záněty a v jisté míře i dehydrataci pleti. Mužská pleť je proto citlivější vůči agresivním vlivům vnějšího prostředí.

Stejné to je i s vlasy. Pánové čelí odlišným problémům než ženy a proto potřebují také jiné přípravky, které se zaměřují na neduhy, které muže trápí. Patří k nim předčasné padání vlasů a lupy. Naštěstí i s tím si moderní kosmetika dokáže poradit.

Péče o pleť

Stále více značek věnuje nemalou pozornost péči o mužskou pleť, ani Biotherm nezůstává pozadu a nabízí několik vhodných přípravků. Více než klasické mýdlo či dámské odličovače je pro muže mnohem lepší energizující čistící gel High Recharge, který vyčistí a zároveň osvěží unavenou mužskou tvář. Energy Cleanser obsahuje řadu látek, které pleť povzbudí. Čistící složky odstraňují nedokonalosti pleti, ženšen velmi rychle odstraňuje únavu a koktejl vitamínů zaručuje hydrataci a hebkosti pleti, čistý termální plankton ji posiluje a zklidňuje.

Účinnou a přitom lehkou hydrataci zajišťuje další novinka z řady Biotherm Homme. Aquapower Absolute Gel zajišťuje 24hodinovou hydrataci a posiluje pleť – ta pak snáz odolává nejen holení a rozmarům počasí, ale i stárnutí. A co víc, je od pohledu zdravější. Tajemství účinků spočívá v jeho propracovaném složení. Obsahuje stopové prvky, které napomáhají regeneraci pleti. Komplex aminokyselin zajišťuje dostatečnou hydrataci, použité ceramidy zase obnovují obranyschopnost pleti.

L'Oreál Paris myslí na potřeby citlivé pleti, která se objevuje u mužů stále častěji. K přecitlivosti pokožky dochází vlivem zimy, klimatizace, holení a znečištění okolí, to vše narušuje ochrannou vrstvu pleti a ta se pak neumí bránit. Hydra Sensitive z řady Men Expert pokožku nejen chrání, ale obnovuje také její hydrolipidcký film a tak ji pomáhá lépe se vyrovnávat s negativními vnějšími vlivy. Přípravky byly testovány pod dohledem dermatologů, neobsahují mýdlo, alkohol ani barviva, pleť tedy nevysušují a nezpůsobují pocity pnutí. Zklidňují i díky pH odpovídajícímu přirozenému pH pleti. Pro efektivní boj s negativním působením okolí obsahují 4 posilující minerály a vysoce účinnou aktivní složku ADS, která podporuje přirozenou obranyschopnost pleti.

V řade najdete pěnu a gel na holení, čistící krém, balzám po holení a hydratační krém.

Výzkumy prokázaly, že u mužů i u žen vrásky předcházejí postupné ztrátě pevnosti pleti, ale oba příznaky mají pro obě pohlaví stejný význam. Muži se domnívají, že mezi první příznaky stárnutí patří povadlé rysy obličeje a další změny vzhledu. Značka Lancôme přináší odpověď v podobě řady Lancôme Men, kterou tvoří špičkové přípravky pro péči o pleť se speciálním složením, jež aktivně působí proti příznakům stárnutí a napravuje je. Odborníci z laboratoří pro výzkum a inovace zkoumali a analyzovali vlastnosti mužské pleti, aby mohli vybrat skutečně revoluční a inovující složky pro vývoj hi-tech řady pleťových přípravků, která mužům pomůže vypadat skvěle.

Lancôme Men představuje naprosto ucelenou řadu péče o pleť, ve které pánové najdou vše pro dokonalý vzhled a ochranu své pokožky. Nechybí tu čistící gel, hydratační balzám či gel, koncentrát proti únavě, krém proti vráskám kolem očí a mnoho dalších přípravků.

Péče o vlasy

Většina mužů se postupem času potýkají s řídnoucími vlasy a jejich nadměrným vypadáváním. Tento proces sice nelze zcela pozastavit, ale vhodná péče ho dokáže zpomalit a oddálit nepěkné lysiny na hlavě. Jedním z nejnovějších přípravků je Aktivující šampón s kofeinem značky Schauma. Hlavní složkou je kofein, který umí stimulovat růst vlasů. K růstu je totiž potřeba energie a síly, které však oslabuje vliv testosteronu. Pak se stává, že vlasové kořínky nemají dostatek energie a předčasně odumírají. Použití tohoto šampónu je velice jednoduché. Přípravek se jemně vmasíruje do mokrých vlasů, nechá se dvě minuty působit a poté důkladně opláchne.

Značka Garnier nabízí velmi intenzivní kúru proti vypadávání vlasů v podobě ampulek s obsahem Aminexilu a aktivních koncentrovaných výtažků z ovoce. Proč Aminexil? Jedná se totiž o klíčovou složku v prevenci tuhnutí kolagenového kroužku, který obklopuje vlasovou folikulu a tím pomáhá udržet vlas pevně na svém místě. Aktivní výtažky z ovoce spojují fruktózu, glukózu, vitaminy B3 a B6 a kyseliny AH, čímž poskytují vlasovým kořínkům posilující aktivní látky, které pomáhají růstu vlasů. Kyseliny AH konsolidují vnitřní strukturu vlasu a odolnost vlasového vlákna. Glukóza a fruktóza jsou důležitými zdroji energie živých organizmů. Vitamíny B6 a B3 se podílejí na metabolických reakcích, které se dějí na úrovni buněk.

Péči aplikujte na vlasovou pokožku každý den rychle a snadno. Pro optimální výsledky po každé aplikaci pokožku zlehka masírujte krouživými pohyby, zepředu směrem dozadu a po obou stranách. Výrobek rychle zasychá a je absorbován do vlasové pokožky, nezanechává proto žádné vlhké usazeniny.

Vůně

Výběr správné vůně pro muže může být někdy pěkně těžký oříšek. Současná nabídka je natolik široká, že se v ní můžete snadno ztratit. A používat stále tu stejnou? Trochu nuda, nemyslíte? Vyzkoušejte některou z podzimních novinek, jistě vás některá toaletní voda pro pány zaujme.

Avon tento podzim uvádí tolik očekávanou novinkou, na které spolupracovali nejen odborníci na parfémy, ale především jedna velká hollywoodská hvězda, po které šílí ženy na celém světě. Toaletní voda Unscripted je svěží kombinací koření zahalené hřejivými smyslnými tóny vetiveru a mošusu, ale nejlépe ji samozřejmě může charakterizovat její spoluautor, herec Patrick Dempsey: "Vůně Unscripted v sobě ukrývá myšlenku vlastního stylu života, který není předem nalinkovaný. Je určena pro ty, kteří žijí po svém a nenechají se svazovat nudnými pravidly."

Ani další z voňavých novinek pro pány se neobešla bez celebrity světového formátu. Francouzský módní dům Givenchy si pozval zpěváka, herce a producenta v jedné osobě Justina Timberlaka, který se stal tváří pánského parfému Play. Ten rozšiřuje kategorii silných dřevitých vůní, dominantní složku zde tvoří dřevo Amyris z Karibských ostrovů a bergamot. Sekundují jim svěží tóny mandarinky, pomeranče a grapefruitu, na které navazuje černý pepř a kávové květy. V samém základu nechybí nezbytné pačuli a vetiver.

Velmi atraktivní design zvolila značka Police pro novou pánskou vůni DNA Pure Police. Kombinace černé matné kůže s lesklými plochami upoutává velkou pozornost již na první pohled. A co teprve samotná vůně! Hned na počátku nás překvapí gejzírem citrusových tónů s náznakem kardamomu a chvějivým tónem cedrových lístků. Vzápětí nastupuje hřejivě dřevitá nóta kašmírového dřeva s vibrujícím podtónem ambry a mužným akordem složeným z levandule a pelyňku. V závěru se rozvíjí lehce orientální linka vytvořená z pačuli, santálu a vetiveru podtrhující smyslnost celé kompozice.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud