Uvažujete o silikonech? Na podzim je vhodná doba.

Uvažujete o silikonech? Na podzim je vhodná doba.

Léto pomalu končí, takže zase chvíli nemusíte řešit, jestli jste dost hubená nebo máte dobře vypracované tělo do plavek. Do zimy je ještě relativně daleko a podzim je tak vhodnou dobou pro plastickou operaci. Elastické prádlo schováte snáz než v létě, nebude vám v něm horko, rány se lépe zahojí a do příštího léta je dostatek času na to, aby všechny známky operace zmizely. Jaké jsou možnosti zvětšení prsou, jak zákrok probíhá a kolik může stát, se dočtete dále.

Augmentace, neboli zvětšení, prsou je jednou ze tří nejžádanějších plastických operací vůbec. Další dvě jsou liposukce a operace víček, i když záleží na konkrétní zemi. Každopádně v Česku, stejně jako USA, jsou prsa na prvním místě. Není divu, společenskému tlaku, který jednoznačně preferuje plný dekolt, se těžko odolává. Ne každá žena dokáže o svém malém poprsí s nadhledem vtipkovat jako Keira Knightley, která se nechala slyšet, že jí nevadí ukázat ve filmu prsa, protože jsou tak malá, že o ně lidé opravdu nejeví zájem.

Možností, jak upravit tvar a velikost poprsí, je několik: modelace, zvětšení prsou silikonovými implantáty a zvětšení prsou vlastním tukem. Pro ženy, které touží po větším objemu, jsou vhodné buď implantáty, nebo vlastní tuk. Autoaugmentace, neboli zvětšení prsou vlastním tukem, zatěžuje organizmus jen minimálně, protože pracuje s tělu vlastními tkáněmi. Rekonvalescence je velmi krátká a prsa jsou měkká na pohmat a působí přirozeným dojmem. Nevýhodou je, že musí být, odkud brát, a také, že tuk nezajistí takový tvar, jakého lze dosáhnout implantátem.

Příběh Jitky, která po operaci litovala, že ji nepodstoupila dříve

Poptávka po zvětšení prsou silikonovými implantáty, i přes skandál s francouzským výrobcem v roce 2011, nijak dramaticky neklesla. Silikonové implantáty tělo dobře přijímá, a technologie pokročila už tak daleko, že jsou implantáty ergonomické, kopíruji tedy přirozený pohyb těla, a nadto vybavené čipem. Ten je zabudovaný do implantátu a má velikost přibližně jako zrnko rýže. Pomáhá pacientce i lékaři při neinvazivní kontrole prsních výplní, což znamená, že chirurg si může pomocí speciální čtečky zkontrolovat údaje o vloženém implantátu bez nutnosti re-operace. Čip je naprosto bezpečný, pasivní, neobsahuje zdroj energie, nemá žádné pohyblivé části ani nenese údaje o zdravotním stavu pacientky. Všechny důležité informace o implantátech jsou naopak uloženy v bezpečné online databázi. Technologie Q-chip implantátů značky Motiva, se kterými pracuje například klinika plastické chirurgie Brandeis Clinic, nijak nemění vzhled ani hmatový vjem prsního implantátu, neovlivňuje dobu hojení a zůstává funkční po celou dobu životnosti implantátu.

Jestli jste se rozhodla, že silikonové implantáty jsou pro vás vhodným řešením, připravte si asi 65 000 korun. Pokud je nemáte, vyjde vám klinika vstříc tím, že operaci poskytne na splátky. První návštěva bude za účelem konzultace s lékařem. Nebojte se obejít více klinik, konzultace se sice platí, ale můžete si udělat srovnání o tom, jaké služby jednotlivá zdravotnická zařízení nabízejí a jak na vás chirurg působí.

Na konzultaci se dovíte všechny informace a lékař vám doporučí nejvhodnější operační techniku. Projde si s vámi jaký typ a velikost implantátů použije, i potenciální rizika a komplikace, které s sebou každá operace přináší, a také, jaká předoperační vyšetření si máte zajistit. Samotná operace, která se provádí v celkové narkóze, trvá přibližně hodinu až dvě a implantát se umísťuje jedním ze dvou základních způsobů: pod prsní sval nebo pod prsní žlázu. Po zákroku zůstanete na klinice do druhého dne a šetřit se budete zhruba dva týdny. Nové prádlo si můžete začít pořizovat asi za dva měsíce od operace, protože po dobu čtyř až osmi týdnů budete nosit speciální podpůrnou bandáž nebo podprsenku. Za tři měsíce od operace lze výsledek považovat za trvalý.

Doporučujeme

Články odjinud