Vánoční líčení 2009

Vánoční líčení 2009

Již tradičně luxusní značky uvádějí na oslavy vánočních svátků limitované řady líčidel pro slavnostní příležitosti, kterých je právě nyní více než dost. Hlavní trend jasně hlásá návrat nepřehlédnutelně elegantní ženskosti.

Estée Lauder

Vánoční kolekce americké značky Estée Lauder nachází inspiraci na proslulém červeném koberci, po kterém se procházejí slavné a krásné ženy oděné do metrů jemného zlatého hedvábí a třpytivého brokátu, jenž doplňují masivní zlaté šperky.

Hvězdou večera ve velkém stylu se snadno můžete stát i vy. Stačí sáhnout po jedinečných odstínech zlata a rudé, které tvoří základní pilíř slavnostní řady. Oči zahalte do jemného zlatavého hávu, kterému propůjčuje dramatičnost smyslně rezavý odstín a pro dokonalý efekt nechybí černá podél celého oka. Výraznou roli hrají rty v nepřehlédnutelném rudém odstínu.

Lancôme

Neméně okázalá je i zimní kolekce francouzské značky Lancôme, jejíž tváří se stala slavná herečka Kate Winslet. Odráží se v ní tajemná atmosféra dlouhých nocí, která maximálně podporuje sofistikovanost své nositelky. Jemná i dramatická, decentní i okázalá, přesně taková je La Nuit L’Absolu Rouge.

Tato kolekce stojí na dvou barvách – jasně švestkové a sytě hnědé, obě prosycené oslnivým paprskem světla. Základem je krásná pleť, kterou podtrhuje lehký dotek pudru v odstínu šampaňského a bronzu se špetkou růžové. Paletka očních stínů Feline Plum vytváří zcela nový pohled na kouřový vzhled očí. Rozjasňující tělový odstín, dva šedé stíny na oční víčka a výrazný švestkový odstín, který je středobodem celé kolekce. Švestková patří také na rty, v kolekci ji najdete coby legendární lesk Color Fever Gloss ve zcela novém odstínu Glossy Plum.

Giorgio Armani

Velmi elegantní a klasický vzhled doporučuje pro tuto sezónu italský módní návrhář Giorgio Armani, ten se nechal inspirovat stylem art deco a jeho team vytvořil velmi originální limitovanou edici líčidel. Drobné geometrické motivy vetkané do pouzder líčidel odkazují ke tkaninám a doplňkům protkaným ornamenty.

Oči zdobí ledové odstíny sytě stříbrné, perleťové černé, sáhnout však můžete i po ledově hnědé se špetkou růžové či ledově zelené se zlatavě modrými odlesky. Řasy nalíčené černou řasenkou Eyes to Kill se na konečcích třpytí drobnými zlatými krystalky svrchní zlatavé vrstvy top coat. Na rty patří červená ve stylu 30. let a k tomu se perfektně hodí nový odstíny rtěnky ArmaniSilk č, 95.

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud