20
Fotogalerie

VINTAGE: Které celebrity retro stylu propadly?

Je velmi těžké najít tu správnou hranici, kdy vintage oblečení vypadá stylově a ne nepatřičně. Podívejte se, které celebrity se zhlédly v dobách minulých, a jak správně zařadit retro prvky do moderního šatníku.

Obecně platí, že čím jste starší, tím opatrněji by se mělo s láskou k vintage kouskům zacházet. Bohužel ani názor, že si stačí „prohrabat“ babiččiny truhly, a hned ulovíte jedinečný retro poklad, není správný. I když se do módy pravidelně vrací trendy, které znaly naše maminky, kvalita látek a střihy se stejně mění. Proto je na kouscích „po babičce“ většinou znát, že už mají ty nejlepší časy za sebou. Jak spojit retro a moderno v jednom, bychom se mohli přiučit u těchto krásek.

Dita Von Teese

Tanečnice a burlesque umělkyně je jedničkou ve svém oboru a celou kariéru i image si postavila na absolutní eleganci čtyřicátých a padesátých let. Vždy je dokonale upravená a chůze na podpatcích v jejím podání vypadá jako to nejsnazší na světě. Není divu, že se za ní na ulici otáčí nejen všichni muži, ale i ženy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zooey Deschanel

Dívčí a hravý - přesně tak by se dal popsat styl této herečky. Jejím poznávacím znamením jsou nadýchané účesy s loknami a šaty „áčkového“ střihu, podobné těm, které se nosily v šedesátých letech. Před svůdnými jehlami dává přednost pohodlným baletkám, nebo pánským botám.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Christina Hendricks

Hvězda populárního seriálu Mad Man (děj se odehrává v 60. letech v New Yorku) se zhlédla v šatníku postavy, kterou hraje. Šik pouzdrové sukně, šaty podtrhující ženskou siluetu, podpatky a výrazné rtěnky - to vše je základ, na kterém Christina staví. Kromě toho ráda zvýrazňuje své křivky a my přiznáváme, že bychom rádi v ulicích potkávali mnohem víc takto oblečených žen.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Lana Del Ray

Nejen svým zpěvem, ale i svým šatníkem odkazuje zpěvačka na nezapomenutelnou volnost sedmdesátých let. Květinové vzory, džínovina, krátké šaty a vítr ve vlasech, přesně to je styl Lany. Když ji vidíte na pódiu, hned si vzpomenete na fotografie z legendárního Woodstocku. Kromě toho „sedmdesátky“ jsou nyní maximálně IN.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud