7
Fotogalerie

Vy ještě nemáte tričko se sovičkou? Děláte chybu, motiv sovy patří na podzim k nejžádanějším

Motivy zvířat se v módních trendech objevují už po několik desetiletí. V této sezoně propadli světoví návrháři moudrým sovám.

Sova je symbolem moudrosti, antická bohyně Athéna ji měla jako svůj atribut. Není žádnou novinkou, že návrháři hledají pro své kolekce inspiraci v minulosti. Vzpomeňme třeba na oblíbené sandály gladiátorky, perelíny připomínající vojenský plášť nebo hlavy medúzy typické pro značku Versace.

Byla to anglická značky Burberry Prorsum, která přivedla sovy na módní molo. Sovy se staly díky jejímu počinu motivem jak potisků na tričkách a svetrech, tak i na doplňcích. Přívěšky ve tvaru sovy a různé šperky zdobené sovím motivem jsou pro návrháře obrovskou výzvou. Najdeme je v jakémkoli provedení, které si lze představit: vyšívané lesklými kamínky, v jemných pastelových kombinacích či kontrastních barvách.

Na závěr nelze nevzpomenout na legendární větu z amerického seriálu Twin Peaks: "Sovy nejsou tím, čím se zdají být." Sovy jsou zkrátka inspirací ve všech oblastech života. Z přírody pronikly do umění, odtud do fantazie návrhářů a nakonec až na módní mola.

ČTĚTE TAKÉ:
Romantické filmy, které byste měla vidět… alespoň jednou za život

ČTĚTE TAKÉ:
Téměř nahá Christina Aguilera láká sexy křivkami na svůj nový singl

Doporučujeme

Články odjinud