Vyspěte se do mládí

Vyspěte se do mládí

Ochrana mladistvé pleti nespočívá jen v ranní aplikaci krému s UV filtrem, opravdu účinná prevence před zašedlým tónem, předčasným vráskami a ztrátou pružnosti a jasu nekončí ranní hygienou. Nejlepších výsledků totiž dosáhnete během noci, když spíte.

Toužíte-li po skutečně výrazných výsledcích v péči o pokožku, rozhodně nepodceňujte noční péči. Právě během spánku se pleť regeneruje a také dokáže maximálně vytěžit z kosmetických přípravků, které na ni nanesete. Produkty určené na večerní ošetření se zcela liší od těch na denní použití. Jednak neobsahují sluneční filtry, které zase u krémů na den představují naprostou nezbytnost, a koncentrace účinných látek je mnoho vyšší, tudíž výsledky přicházejí rychleji a intenzivněji.

Nová řada Ultra Correction Lift luxusní francouzské značky Chanel se zaměřuje na ztrátu pevnosti, která s věkem trápí většinu žen. Celý koncept linie je zaměřen na všechny druhy napětí a tlaku, který dodává tvar a zabezpečuje stabilitu a pružnost 3D struktury. Extrakt z rostlinné pryskyřice umí přimět buňky, aby opět začaly ideálně fungovat, stejně jak se tomu děje v mladé pleti. Předností nových přípravků je fakt, že vypínají pleť zevnitř, nepůsobí jen na povrchu, ale napravují škody přímo kam, kde vznikají.

Sametový výživný noční krém Ultra Firming Night Cream během spánku obnovuje hustotu pleti stimulací kolagen díky výtažkům z květů Parijaty a zároveň hloubkově vyživuje s pomocí bambuckého másla a oleje z kanoly.

cena: 3870 korun

Jemně broušená skleněná dóza s nepřehlédnutelným logem slavné značky Givenchy v sobě ukrývá skutečný skvost v péči o pleť, neskutečně jemný a hedvábný černý krém, který se při styku s pletí mění na transparentní tající formuly s výjimečnou regenerační silou. Le Soir Noir představuje to nejluxusnější, co můžete na trhu dostat, tento krém, který můžete používat nejen večer, ale i na den, je skutečným klenotem. Stojí za ním roky výzkumů a jedno velké tajemství mladistvé pleti. To vědci laboratoří Givenchy našli v temných hlubinách oceánu. Zde roste jedinečná řasa Skeletonema Costatum, která přežívá v nejextrémnějších podmínkách.

Tajemství se skrývá v černé míze této řasy, jejíž molekuly mají obrovskou obnovující sílu, pomáhající zlepšovat komunikaci mezi všemi buňkami. Koncentrát z černé mízy restaruje mezibuněčnou komunikaci, která je klíčová pro zachování mladosti pleti. Další přírodní ingredience – extrakt listu Cassia alata, sójový extrakt, extrakt ovsa a kukuřice - působí na revitalizaci pleti a minimalizují známky stárnutí.

cena: 9070 korun

Nejluxusnější krém z laboratoří Lancôme nese jméno Secret De Vie nebo-li Tajemství života. Letos se celá ucelená řada rozrostla o noční péči, který pečuje a zlepšuje obnovu buněk během noci. I tento produkt obsahuje revoluční složku Extrait de Vie, koncentrát posilující buněčný metabolismus o neuvěřitelných 118 procent a podporuje všechny základní funkce pokožky. Celý koncentrát se skládá mj. z extraktu černého čaje a esence z řasy Chondrus Crispus nebo-li karagénu. Ta se získává v ledových hloubkách Arktického oceánu, kde panují velmi nehostinné podmínky, proto tato rostlina musí být velmi silná, aby zde přežila.

Každé ráno v zrcadle objevíte hebčí a pevnější tvář a krk, působí velmi odpočatě a září zdravím. Noční péče Secret de Vie je skutečný technologickým přelomem. Má jedinečnou, přepychovou texturu. Překvapivě bohatý a na dotek jemný krém se při styku s pletí okamžitě rozpouští a zanechává ji sametově hebkou. Delikátní textura dokonale odpovídá smyslné a neskutečně ženské vůni, která vyniká svěží a jiskrnou kombinací bílých květů a růže. Vyvolává pocit pohody, relaxace a klidu.

cena: 7530 korun

Pokud kladete důraz na zdravý životní styl a výživu, preventivní medicínu, fitness a wellness, nesmíte zapomínat ani na svou pleť, kde může čas při zanedbání péče napáchat velké škody. Právě to bylo důvodem, proč se La Prairie rozhodla zaměřit své síly na vytvoření vysoce účinného systému péče o pleť - kolekci Anti-Aging, která dovede ve vaší pokožce najít první, zatím neviditelné příznaky stárnutí a účinně s nimi bojovat. Na bázi buněčné péče napomáhá zastavit procesy degenerace, navrací pokožce elasticitu, zpevňuje ji, hydratuje a ošetřuje ji.

Noční krém Anti-Aging Night Cream regeneruje pleť a vybavuje ji vším potřebným na další náročný den. Poskytuje trojí ochranu: redukuje linky a vrásky, hydratuje a odbourává zdroje předčasného stárnutí. Extrakt z klíčků řeřichy seté odstraňuje nežádoucí vlivy znečištěného životního prostředí a spolu s výtažkem z modřínu působí jako mocné přírodní antioxidanty. Výtažek z myrty aktivuje protein SIRT-1, který podporuje přirozenou regeneraci kožních buněk. Výtažek ze slanorožce násobí dlouhodobou hydrataci už po první aplikaci a doplňuje tak účinek extraktu z vranečníku, známého jako „růže z Jericha“, bambuckého másla a másla capacua. Olej ze slunečnicových semen přináší chybějící lipidy. Dvojice zdokonalených peptidů navrací pokožce pružnost a zpevňuje ji. Hexanoyl dipeptid 3 navíc zajišťuje účinnou exfoliaci a napomáhá minimalizovat hluboké vrásky. Výtažek ze zelené mořské řasy pak podporuje syntézu proteinů a celkově zlepšuje strukturu pokožky.

cena: 4800 korun

V 80. letech minulého století přinesla Estée Lauder skutečnou revoluci v péči o pleť v podobě nočního séra Night Repair, které postupem času prošlo mnoha inovacemi tak, jak vědci přicházeli na nové objevy v regeneraci a obnově kůže. V 90. letech se název změnil na Advanced Night Repair, tento název výrobku zůstal, stejně jako hladká textura a charakteristický sametový pocit po aplikaci, samotné složení však nikoliv. Díky unikátním metodám se nyní ještě více, než kdy jindy, stává absolutním hitem v ochraně a regeneraci pleti. Sérum Advanced Night Repair nyní využívá sílu časových genů díky exkluzivní technologii Chronolux Technology a tak pomáhá opětovně synchronizovat a znovu nastavit naše vnitřní mechanismy obnovy. Výsledkem využitý časových genů je obnova v ten pravý čas, čímž se celý proces regenerace maximálně zefektivňuje. Nový Komplex synchronizované obnovy séra Advanced Night Repair obsahuje AGT technologii, která dokáže podporovat přirozenou obnovu a napravovat poškození. Advanced Night Repair funguje jako prevence, dokáže totiž neutralizovat na 90% volných radikálů. Zároveň dostatečně hydratuje díky kyselině hyaluronové.

cena: 2500 korun

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud