Vyzmizíkujte vrásky pod očima. Tipy pro každý věk

Vyzmizíkujte vrásky pod očima. Tipy pro každý věk

Vystopovala jste okolo očí první jemné vrásky? V kolika letech byste vlastně měla začít opečovávat svoje oční okolí? Máme řešení pro hladkou pleť v každém věku!

Křehké pokožky kolem očí si mnohdy všimneme až tehdy, když objevíme první vrásky. Bez ochrany necháme dlouhá léta působit sluneční záření. Kůže ztrácí kolagen a elastin a pak rychle ochabuje. Škodíme si ale i různými zlozvyky, například kouřením. Škodí i nadměrná mimika. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jak tedy o pleť kolem očí správně pečovat?

20+

První vrásky se mohou objevit i v tomto věku, většinou ale bývají genetického původu, a tak buďte v klidu. Zatím máte dostatek zpevňujícího kolagenu a elastinu, hlubších vrásek se nemusíte ještě obávat. Mohou vás trápit otoky kolem očí po dlouhé probdělé noci.

Do večera mohou otoky samy zmizet rozprouděním lymfy při pohybu nebo jemnou lymfatickou masáží u kosmetičky. Vyzkoušejte Osvěžující gel Hydra Vegetal od Yves Rocher. Pokud ho necháte uložený v ledničce, bude příjemně chladit a o „odliv“ otoků se postará vydatněji. Nanášejte jej jemným poklepem od vnějšího koutku k vnitřnímu – nejlépe prsteníčkem, s nímž nehrozí, že tlak na pokožku přeženete.

30+

Pleť může být ještě pořád pevná, i když se vrásky začínají prohlubovat. V tomto věku se už jasně ukazuje, jak jste o svou pleť dosud pečovala. Je potřeba jemnou pokožku kolem očí jak hydratovat, tak i posilovat.

Zkuste krém, který se postará o hydrataci a zároveň dodá energii buňkám, například přípravek s koenzymem Q10 (Oční krém s Q10 od Nivea). Pokud už vás trápí hlubší vrásky, takzvané kohoutí stopy, jste nejspíš velký smíšek a jedná se o vrásky mimické. Hlubší vrásky vyplní kyselina hyaluronová (Oční krém s kyselinou hyaluronovou, Eucerin).

40+

Už se ukazují známky povolené pleti, k vráskám se přidává ochablost. Pokud jste už napočítala více než dvě vrásky, zkuste cílenou noční péči s krémem, který obsahuje retinol.

Revitalizační krém na oční okolí s retinolem dr. Brandt (Sephora) pracuje na principu rubínového laseru, který používají lékaři v estetické medicíně. Obsahuje mikronizované krystalky rubínu, které zvyšují schopnost pleti odrážet světlo, retinol, jako jemný „olupovač“, zlepšuje povrch pleti a vyhlazuje ji.

Článek vyšel v časopise Dieta

Doporučujeme

Články odjinud