Zbavte se oteklých očních víček. Pomůžou brambory i masáž

Zbavte se oteklých očních víček. Pomůžou brambory i masáž

Dělá vám problém po ránu rozlepit víčka a mžouráte na svět skrz uzounké škvírky místo očí? Oteklé oči dokážou člověka potrápit a navíc působí nevzhledně. Zatočte s nimi a vykročte každé ráno do světa s jasným pohledem!

Plátky syrových brambor

Určitě znáte oblíbený trik s kolečky salátové okurky, které krásně chladí a pomohou otokům ke splasknutí. Ale plátky brambor mohou mít někdy lepší výsledky. A to díky enzymu zvanému kataláza, který brambora obsahuje. Ten by měl proces „slehnutí“ urychlit. Prostě si lehněte na záda a na zavřená víčka si položte syrové plátky brambor, které jste předtím chvíli chladila v lednici. Spočiňte tak po dobu až 10 minut a poté případné zbytky brambor smyjte vodou.

Pokračování 2 / 7

Aloe vera

Aloe vera je bohaté na vitamín E a antioxidanty, takže dokáže skvěle zklidnit pokožku a také podporuje hojení buněk, zatímco jeho protizánětlivé vlastnosti pomáhají snižovat otoky. Většina milovníků přírodní medicíny a kosmetiky vám řekne, že gel z čerstvých listů, který si pravidelně aplikujete na oblast kolem očí, vám zaručí, že vaše pokožka zůstane permanentně svěží.

Pokračování 3 / 7

Chlazené čajové sáčky

Nevyhazujte sáčky od čaje! Naopak, pokud pijete černý, zelený nebo bílý, jakmile vypijete svůj ranní nápoj, dejte je na pár minut do ledničky. Najděte si po ránu pět minut, kdy se natáhnete na gauč a vychlazené sáčky si položíte na oči. Antioxidanty a obsažený kofein pomohou vypnout a tónovat oblast kolem očí, navíc zvýší krevní oběh, a tím i odvodnění.

Pokračování 4 / 7

Ledové lžičky

Staré, ale dobré, tento trik prostě funguje a pomáhá. Pokud čas dovolí, dejte dvě čajové lžičky do mrazáku, případně je chvíli držte pod tekoucí ledovou vodou. Pak si na chvíli lehněte a lžičky přiložte na zavřená víčka po dobu jedné minuty. Dotyk studeného kovu vám stáhne cévy, čímž se sníží otoky.

Pokračování 5 / 7

Vychlazený krém

Pokud trpíte na opuchlé oči a otoky často, doporučujeme pořídit si oční krém, a to na den i na noc. Skladujte ho v lednici, protože při jeho použití pak jeho aktivní složky budou pracovat s ještě viditelnějšími výsledky.

Pokračování 6 / 7

Masáž

Masáž je nejlepší způsob, jak zlepšit krevní oběh, a tím podpořit odstraňování tekutin, ale protože se jedná o citlivou oblast, buďte jemná a nepřehánějte to s tlakem. Vklepejte oční krém do kůže kolem očí a jemným bubnováním konečky prstů promasírujte dolní víčka. Pak opatrně kůži několikrát popotáhněte do stran, čímž podpoříte odvodnění. Poté se zaměřte na horní víčka, poklepáváním je nadzvedněte směrem k obočí a jemně zatlačte na kůži.

Pokračování 7 / 7

Stop těžkým krémům

Jestli se s opuchlýma očima budíte pravidelně, aniž byste předtím absolvovala divoký mejdan nebo neměla dostatek spánku, může být na vině váš noční krém. Během spánku se stává, že se zpotíte a krém může stéct do vašich očí a způsobit podráždění a otoky. Pokud chcete vyživovat pleť i přes noc, vynechejte krémy a zaměřte se spíš na lehká séra. Při jejich aplikaci se vyhněte oblasti kolem očí.

Doporučujeme

Články odjinud