Zbraň na celulitidu

Zbraň na celulitidu

Na jaře a v létě většina žen řeší stejný problém – hladkou pokožku a pevné kontury těla. Na jejich stavu se neblaze podepisuje nepravidelná strava chudá na živiny a vitamíny, nedostatek cíleného pohybu a samozřejmě také stres. S pomerančovou kůží lze ovšem účinně zatočit zdravým životním stylem a také s pomocí přípravků a kosmetických ošetření.

Nejprve je potřeba říci, že celulitida postihuje většinu žen, je tudíž jevem zcela přirozeným. Nesouvisí s váhou ani věkem, i když tyto faktory se podílejí na jejím stavu. Pomerančovou kůži lze rozdělit do několika stupňů, při čemž stupeň 0 označuje kůži bez tukových polštářků a hrbolaté kůže a stupeň 4 charakterizují velké hrboly zbytnělého tuku, který lze vidět i bez tlaku na danou oblast.

Nejčastější místa, kde se pomerančová kůže vyskytuje jsou boky, stehna a hýždě. Nevyhýbá se ovšem ani jiným oblastem ženského těla, ne však již v takové míře. Tento ryze kosmetický nedostatek nevzniká a nezhoršuje se přes noc, přechody na jednotlivé stupně trvají nějaký čas a stejně tak i odstranění následků působení negativních faktorů, mezi než patří již zmiňovaná nevyvážená strava chudá na vlákninu, čerstvé vitamíny a kvalitní bílkoviny, nedostatečný pitný režim a sedavý způsob života. Proto i při nápravě se obrňte trpělivostí, vše si žádá důslednost, pravidelnost a čas.

Změnou životního stylu uděláte pro své tělo hodně, pro rychlejší výsledky můžete na pomoc povolat kosmetiku, speciální tělové gely a mléka a také profesionální ošetření v salónu. Každoročně přicházejí na trh novinky pro zlepšení vzhledu pokožky těla a zpevnění kontur.

Kúra pro metabolismus

Na vývoji dvoufázové kúry Cellumetric značky se podílela dr. Doris Hexsel, mající 13ti-leté zkušenosti s výzkumem celulitidy. „Celulitida se vyvíjí po dobu 24 hodin v závislosti na metabolickém cyklu těla. Nová vlna přípravků proti celulitidě kopíruje tyto biologické jevy a dosahuje tak ještě výraznějších výsledků,“ říká renomovaná dermatoložka. Na základě jejích poznatků přichází na trh 14ti denní intenzivní kúra proti přetrvávající celulitidě, v balení najdete 28 sáčků se sérem na denní a noční ošetření. Denní sérum obsahuje spojení glukonátu manganu a kofeinu. Štěpí tuky a vyhlazuje pomerančovou kůži. Noční gel obohacený o kofein a rutin spaluje tuky a pomáhá úbytku centimetrů. Klinické výsledky pod ohledem lékařů prokazují dvakrát rychlejší účinek, po dokončení kúry se úbytek tukových polštářků průměrně pohyboval kolem 20 procent, při měření objemu stehen to dělá celý jeden centimetr.

Masáží proti ochabování

Prospěšnost masáží na tělo a vzhled pokožky není potřeba nikterak dlouze představovat. Kombinace masáže a účinné kosmetiky se ukazuje jako mimořádně účinná. Ve spolupráci s profesionálními fyzioterapeuty, kteří mají zkušenosti s masážními technikami, vytvořily laboratoře L’Oreal Paris první tělový lifting PerfectSlim Lifting-Pro, revoluční spojení masáže a zpevňujícího gelového séra pro účinný boj proti celulitidě a ochabování pokožky. Tento přípravek vyniká velkou masážní hlavou, díky které se jednotlivým partiím dostane opravdu maximální pozornosti a intenzivní péče a především viditelné výsledky. Prokrvením pokožky před aplikací samotného gelu docílíte lepšího působení účinných látek, jakými jsou kofein a pro-elastin. 101 testovaných žen se po měsíci používání nového Perfect Slim Lifting Pro cítilo spokojeno, když se jejich objem pasu průměrně zmenšil o 1,5 cm a stehna o 1,2 cm a pokožka radikálně zpevnila.

Dvojitá zbraň

Dvojitého boje proti hrbolkům na stehnech a bocích využívá novinka od Garnier Roll-on s dvojnásobnou účinností proti neústupné celulitidě. Speciální masážní hlava působí na zadržování vody v těle i na neústupné tukové polštářky, které intenzivně masíruje a zároveň pomáhá zvyšovat účinnost samotného tělového gelu. Zatímco váleček hloubkově masíruje zóny s neústupnou celulitidou, drenážní kuličky podporují masáž na odvádění přebytečné vody zadržované v pokožce. Při testech prováděných na 50 ženách se již při první aplikaci zpevnila a stala se pružnější a po dvou týdnech se postava zejména v oblasti stehen vytvarovala.

Vyhlazující síla lotosu

Květ lotosu posvátného byl vždy považován na ideál krásy a vznešenosti, nyní vědci dokáží využít jeho blahodárné vlastnosti pro zlepšení vzhledu těla. Luxusní kosmetická značka z Francie Matis letos představuje nový přípravek pro zeštíhlení, který právě obsahuje výtažky z květů lotosu. Smoothing Cellulite Cream vychází vstříc potřebám pleti – gel tonizuje, tvaruje, minimalizuje znaky celulitidy a zlepšuje celkovou strukturu pokožky. Osvěžující, světle oranžový, nemastný a nelepivý gel s příjemnou povzbuzující vůní s esenciálními oleji z citrónu, máty peprné a slaměnky. Spolu s jemnou masáží napomáhá zlepšit lokální cirkulaci, odvádí přebytek vody a tonizuje pokožku.

Tělo na míru

Pod sprchu

Nejen masáže speciálními krémy pomáhají zlepšit vzhled celého těla. Začít byste měli již pod sprchou a to důkladným vyhlazením povrchu pokožky. Tím docílíte hladké kůže připravené vstřebat maximální množství prospěšných látek z následné péče. Ideálním pomocníkem je vyhlazující sprchový gel z řady Enja od Dermacolu. Díky obsaženým mikroperličkám a masáži zlepšuje krevní oběh, pokožku prokrvuje a podporuje odbourávání tukových polštářků. Odstraňuje odumřelé buňky, které se nabalují na polymerové kuličky a díky tomu se pokožka hloubkově čistí, vyhlazuje a projasňuje.

Přírodou ke kráse

Na blahodárných vlastnostech přírodních ingrediencí pracuje nový multifunkční Zeštíhlující gel proti celulitidě z řady Perfect Body od Oriflame. Zdokonalené složení gelu má tak výrazné výsledky, že při testování byly pozitivně překvapeny i ženy, které pravidelně sportují a pečlivě dbají na zdravou stravu a pitný režim. Gel obsahuje komplex Ori-Slim, kombinující kofein, modrozelenou řasu a isoflavony ze sóji. Kombinace těchto přírodních látek pomáhá obnovit kontury těla, redukovat celulitidu a zlepšuje odvádění nadbytečné vody z těla.

Chůzí pro skvělou postavu

Nejen kosmetikou vylepšíte vzhled svého těla. Také návštěva salónu či lázní vám výrazně pomůže v tažení za krásnější a pevnější postavou. Ideálním pomocníkem je tzv. Vacushape. Jedná se o speciálně upravený běžecký trenažér s malou podtlakovou komorou. Komoru v její horní části utěsňuje pás, připnutý na tělo, madla podél trenažéru zajistí vaši bezpečnost. O pohodlí a zábavu během cvičení se postará malá plazmová televize, na které si může pustit oblíbený film, videoklip nebo hudbu. Trik spočívá v tom, že spodní část těla je uzavřená ve zmiňované podtlakové kabině. Střídavým podtlakem je krev nohou,hýždí a břicha nasávána do kapilár v podkoží, přitom s sebou odplavuje tuk ke svalům, ten je posléze pohybem spalován. Během cvičení je monitorována tepová frekvence, protože je důležité, aby se jednalo po celou dobu o aerobní cvičení, jedině tehdy se pálí tuky a to až z 80 %. Nejen že za pomocí VacuShape dochází k hubnutí těch správných partií, při chůzi v přístroji se navíc vyplavují metabolické zplodiny a náš lymfatický systém je intenzivně odvádí ven z těla. Při používání VacuShape se silně prokrvuje pokožka nohou a zadečku, ta je lépe zásobovaná kyslíkem, vitaminy, minerálními látkami a potřebnými enzymy – to vše pozitivně působí v boji proti celulitidě.

Provoz VacuShape v lázních Teplice nad Bečvou je denně mimo neděli vždy od 7.00 do 19.00 hodin, v sobotu od 7.00 do 18.00 hodin. Více na http://www.ltnb.cz>www.ltnb.cz

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud