Ženy se cítí nejkrásnější ve dvaatřiceti letech

Ženy se cítí nejkrásnější ve dvaatřiceti letech

Pokud si děláte vrásky s tím, jak se na vás podepíše stárnutí, máme pro vás dobré zprávy. Nový výzkum ukázal, že skoro polovina žen se cítí nejkrásnější ve věku 32 let.

Průzkumu se účastnilo 1500 žen z Velké Británie a 38 procent z nich řeklo, že se cítily nejkrásnější mezi třiceti a pětatřiceti. Připisují to vyššímu sebevědomí i tomu, že v tomto věku už nasbíraly nějaké zkušenosti.

Krásné si ale připadají ženy, které se už mezi třicátnice počítat nedají. Pětina žen ve věku od 40 až 60 let uvedla, že se svým vzhledem byly nejspokojenější, když jim bylo 40. Tyto pocity odporují zažitému stereotypu mladičkých dívek, které si užívají nejvíce pozornosti.

Aktivní milostný život a vyvážená strava, na kterou si starší ženy dávají větší pozor, také přispívají k tomu, že se dámy cítí přitažlivější, než když jim bylo kolem dvaceti.

Celebrity, které letos oslaví 32 let, jako například Liv Tylerová a Sarah Michelle Gellarová, koneckonců vypadají stejně svěže, jako když jim bylo jen málo přes dvacet.

Psycholožka Sandra Wheatlyová řekla listu Daily Mail, že pocit přitažlivosti a krásy se pojí se sebevědomím a životní zkušeností. A jak léta běží, ženy se stávají moudřejšími a jejich vnitřní jistota se zřejmě projevuje i navenek.

Doporučujeme

Články odjinud