Kuba Zdroj: Profimedia.cz

Kuba Zdroj: Profimedia.cz

 Zdroj: Profimedia.cz
Paříž / Francie Zdroj: Profimedia.cz
Dominikánská republika Zdroj: Profimedia.cz
Benátky / Itálie Zdroj: Profimedia.cz
11
Fotogalerie

11 krásných míst na světě stvořených nejen pro líbánky!

Ať už se rozhodnete prožít svou svatební cestu kdekoli, měla by pro vás být zcela jedinečným a nevšedním zážitkem. Je totiž dost možné, že na žádnou jinou už nikdy nepojedete! Vymyslete proto s partnerem všechny věci, které byste na líbánkách chtěli zažít a dělat a podle toho zkuste najít to správné místo přesně pro vás!

Santorini / Řecko

Jedním z neoblíbenějších míst novomanželů z celého světa je Santorini. Malý ostrov s bílými domky a modrými kupolemi kostelíků je skutečně tak půvabný jako na fotografických záběrech a atmosféra zdejšího západu slunce je prostě neopakovatelná.

Kuba

Údajně jedna z deseti nejhezčích pláží světa je 20 km dlouhá pláž v kubánském letovisku Veradero. Lehký vánek od moře, jemný bílý korálový písek a tropické slunce ve společnosti vychlazeného drinku Cuba Libre. Svatební cestu, během které se nemusíte starat vůbec o nic, zaručí ochotní Kubánci. A díky rozlehlosti celé pláže se vždycky najde místo, kde i vaše soukromí bude plesat radostí. Pokud ale budete chtít, najdete tu i divoké tančírny kubánské salsy.

Keňa

V Keni se dočkáte nejen plážové nádhery, ale i vysokých hor nebo divokých savan plných zvířat, Evropanům známých jen ze ZOO. Safari, což ve svahilštině znamená „cesta“, si můžete užít třeba v džípu s řidičem, který vám zároveň dá zoologickou přednášku. Dobrodružnou část vaší svatební „safari“ pak můžete zakončit nocí pod širákem v africké buši nebo koupáním na březích Indického oceánu, kde se v nedotčených korálových útesech prohání tisíce ryb. Navíc tu s nimi budete dost možná sami. Keňa je ideální, toužíte-li především uniknout civilizaci - na tisíc obyvatel tu připadá pouze 10 aut a 10 telefonů.

Dominikánská republika

Všechny odstíny modré můžete hledat v mořích Dominikánské republiky, ostrovního státu, který je znám hlavně pro své luxusní pláže a unikátní podmořský svět. Ten pravý Karibik na vás čeká třeba v nejkrásnější oblasti Punta Cana kolem korálové pláže Bavaro, která je stejně jako kubánská Veradero v „top 10“ světových pláží. Nefalšovaná romantika tu číhá všude - v malebných kavárničkách a restauracích s mořskými plody, při večerních procházkách po pláži i při nočním koupání v teplém, průzračném moři. Za omamné vůně tropických květů můžete rybařit na otevřeném moři anebo se ztratit v divokých zahradách. A i když už budete vdaná, do Dominikánské republiky se zamilujete.

Thajsko

Thajsko je svatební lokalitou číslo jedna. Proč? Váš zamilovaný úsměv tady totiž nebude pro smích - země úsměvů vás dostane nejen nádhernými plážemi a tropickou vegetací, ale hlavně ochotou a přívětivostí zdejších lidí. Hezky se k vám budou chovat jak v nejznámějších letoviscích jako Phi Phi nebo Pattaya, tak na malých ostrůvcích.

Rio de Janeiro / Brazílie

Rio je zajisté jedno z nejpřekvapivějších měst světa. Je to město karnevalů, tance a radosti, proto je právě Rio tím ideálním místem, kam se vydat na svatební cestu. Protančete se svým partnerem celou noc či ochutnejte místní speciality. Fantazii se meze nekladou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Bali

Když se řekne Bali, mnozí si představí balijskou masáž, která je hojně vyhledávanou atrakcí, nebo indonéské pláže a džungli. Méně známá už je bohatá kultura - přes 20 000 hinduistických chrámů a téměř nekonečné oslavy, protože zde se slaví skoro pořád. Možná proto se zde místní stále usmívají.

Paříž / Francie

Paříž je považována za jedno z nejkrásnějších měst na světě. Pro svou svatební cestu byste si ji měli vybrat především, pokud toužíte po romantických procházkách uprostřed historických skvostů. Dokonalou atmosféru a romantičnost tohoto místa poznáte také, pokud se vydáte na překrásnou plavbu lodí po Seině. Na závěr můžete posedět v jedné z místních kaváren a pozorovat překrásně osvětlenou Eiffelovu věž.

Mexiko

Patříte-li mezi noční tvory, kteří ožívají se soumrakem, pak vážně popřemýšlejte o Mexiku. Najdete tady totiž jak odpočinek u moře tak divoké mexické noci v místních barech či tančírnách. Mexičané jsou horkokrevnými společníky a svěříte-li se do jejich péče, poznáte to pravé Mexiko. Svatební cestu si tu navíc můžete zpříjemnit cestou do minulosti a vydat se k pralesním pokladům Mexika, k májským pyramidám. Indiánskou historii si nejlépe vychutnáte na známém archeologickém nalezišti Chichén Itzá na poloostrově Yucatan. A abyste si i tady užili co nejvíce romantiky, můžete zkusit pozorovat hvězdy ze zdejší májské observatoře.

Benátky / Itálie

Pokud se vás někdo zeptá na nejromantičtější evropské město, hned po Paříži to jistě budou Benátky. A nejde jen o předražené zpívající gondoliéry. Dříve bylo hlavním zdrojem obživy města sklářství a samozřejmě obchod, dnes je to pochopitelně turismus. Každý rok město navštíví zhruba 12 milionů turistů z celého světa. Kostel svatého Marka, Dóžecí palác, renesanční knihovna Sansovino. Ale i kdybyste vynechali všechny památky, Benátky stojí za vidění kvůli jejich atmosféře města na vodě - zhruba stovku kanálů přemosťují čtyři stovky kamenných mostů.

Tahiti

Tahitské ostrovy pod rovníkem v Jižním Pacifiku leží v moři, které má stále příjemných 26 °C, vzduch průměrně 24,7 °C. Rozkládají se na ploše srovnatelné s Evropou. Všechny ostrovy jsou sopečného původu a patří k nejpozději osídleným místům na zeměkouli. Pokud jste skromní a dostanete se sem mimo rámec organizovaného cestovního ruchu, můžete putovat od ostrova k ostrovu a užívat si skutečně jednoho z posledních rájů na zemi plnými doušky. Na Tahiti se přímo zaměřují na svatební cesty, často se také setkáte s hotely, které mají vlastní svatební kapli.

Doporučujeme

Články odjinud