Alice Nellis adoptovala dvě děti: Nechtěla být postarší, hysterickou matkou!

Alice Nellis adoptovala dvě děti: Nechtěla být postarší, hysterickou matkou!

Režisérka a scenáristka Alice Nellis (40) se teď stala podporovatelkou a tváří Iniciativy za rozvoj náhradní rodinné péče. Je přesvědčená, že dítěti se lépe daří v rodině než v dětském domově.

"Mám pětiletou holčičku Elu a dvouletého chlapečka Olivera, oba jsem adoptovala," svěřila se Alice Nellis, jejíž úspěšné a v mezinárodních soutěžích oceněné filmy Ene Bene, Výlet, Tajnosti, Mamas a Papas vyprávějí o křehkých rodinných vztazích.

"Nedovedu si představit, že kdybych měla biologické děti, bylo by to v mé rodině zásadně jiné. Připadám si jako každá normální maminka. Mám chůvu, která funguje jako babička, a všichni ji máme strašně rádi," říká Alice, která vystudovala flétnu na Pražské konzervatoři, angličtinu na Filozofické fakultě a scenáristiku a dramaturgii na FAMU. A provdala se za Američana Simona Nellise.

"Jako dítě jsem měla už adoptovanou kamarádku, která byla mým vzorem. A když jsem chtěla mít dítě a ono to hned nepřišlo, tak jsme si s manželem řekli, že než čekat, abych se stala jednou postarší hysterickou matkou, děti adoptujeme. A kdybych se přece jen ještě stala biologickou matkou, není všem dnům konec, samozřejmě by to bylo krásné. Ale takhle jsem spokojená a podporuji každou iniciativu, která chce dát dětem vlastní domov," tvrdí Alice.

Dál prý točí a bude připravovat filmy o dětech, rodičích a všelijakých osobních tajnostech.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Slavné maminky: Které nejvíc sluší mateřství?

Doporučujeme

Články odjinud