Americká spisovatelka vyzvala Rowlingovou, aby přestala psát a dala šanci druhým

Americká spisovatelka vyzvala Rowlingovou, aby přestala psát a dala šanci druhým

Joanne K. Rowlingová chtěla po Harrym Potterovi zkusit štěstí v literatuře určené především dospělým. Kriminální román však raději vydala pod pseudonymem Robert Galbraith, aby ho lidé nesoudili podle toho, že pochází od Potterovy autorky. Kniha měla skvělé kritiky, ale záhy po jejím vydání byla pravá identita spisovatele Galbraitha vyzrazena. Americká spisovatelka Lynn Shepherdová z úspěchu kolegyně nemá žádnou radost. Rowlingová už má podle ní dost peněz a měla by přestat publikovat, aby měli šanci také jiní.

Shepherdová zaútočila na Joanne ve svém článku, který napsala pro bostonský deník Huffington Post. Jako autorku kriminálních románů ji pobouřilo, že Robert Galbraith je vlastně Rowlingová a že je kniha velmi úspěšná.

„V každém případě zůstaňte u vydávání dětských knih, nebo si pište pro vlastní potěšení, nikdy bych v tom nikomu nebránila, ale když jde o trh pro dospělé, vy už jste svou šanci měla. Užijte si své obrovské bohatství a vše, co si za to můžete pořídit, vychutnávejte si lásku davů svých fanoušků, a hodně štěstí v obou případech. Ale je čas, abyste poskytla ostatním spisovatelům a jinému psaní prostor volně se nadýchnout,“ napsala Shepherdová pro Huffington Post.

Vtipné na celém osobním útoku je to, že Shepherdová otevřeně přiznává, že nikdy nečetla nic od Rowlingové.

Doporučujeme

Články odjinud