Američtí celníci jen žasnou nad vynalézavostí i drzostí pašeráků

Zaměstnanci celní správy z newyorského letiště zveřejnili seznam nejpodivnějších věcí, které se lidé snažili propašovat do letadel. Patří mezi ně například drogami vycpaná mrtvá kočka, kufr plný švábů i mrtvé tělo v invalidním vozíku.

Zdá se, že nejvíce úředníky zaujal pokus jisté rodiny z Chile, která se snažila nasednout do letadla na letišti John F. Kennedy Airport i s mrtvým příbuzným. Chtěli se tak vyhnout poplatku za přepravu nebožtíka. Zajímavý byl i pokus muže, který chtěl projít celnicí s dvěma holuby zabalenými v novinách. Připevnil si je sice do kalhot, ale celníci si na něj přesto došlápli. Holubi přežili.

Nepřežila ale kočka vycpaná drogami ani opice, jejíž zmrazenou hlavu se jistý koumák pokoušel vnést na území Spojených států.

Není zcela jasné, k čemu měl sloužit kufr plný švábů, ale úmysl lidí, kteří pronášeli heroinové tyčinky polité čokoládou, je zcela zřejmý.

Jak uvádí list Metro, úředníky nejvíce znepokojuje množství zbraní, které se lidé snaží celništěm pronést. Jeden muž si s sebou dokonce chtěl vzít na palubu letadla motorovou pilu.

"Lidé se stále dostavují ke kontrole s nabitými střelnými zbraněmi, výbušninami i ohňostroji," říká mluvčí celní správy Lara Uselingová. "Měli jsme tu nunčaky, čínské vrhací hvězdice i meče schované v holích."

Doporučujeme

Články odjinud