Bára Basiková: Pro mého syna je favorit Michael Jackson

Bára Basiková: Pro mého syna je favorit Michael Jackson

Zpěvačka Bára Basiková je jednou z osobností, které se rozhodly zapojit do kampaně Lavičky na podporu žen postižených rakovinou prsu. Co ze svého soukromí nám prozradila, když se přišla do ateliéru se "svojí" lavičkou vyfotit?

  • Časopis Moje psychologie je již druhým rokem partnerem projektu Lavičky sdružení Mamma HELP. Kampaň je zaměřená na pomoc ženám, které se potýkají nebo potýkaly s rakovinou prsu. Několik známých českých osobností se rozhodlo akci podpořit. Jejich úkolem bylo, aby na bílou dřevěnou lavičku napsali nebo namalovali osobní láskyplný vzkaz pro všechny ženy, které byly nemocí nějakým způsobem zasaženy.
Klepněte pro větší obrázek

Proč jste se rozhodla podporovat kampaň proti rakovině prsu?

Když člověk, který má známé jméno a obličej, může pomoci, tak by měl.

Jaké byly vaše první pocity, když jste zjistila, že čekáte dvojčata?

Zpočátku to byl šok a přiznám se, že i nepříjemné překvapení. Dodnes se stydím, že jsem to pocítila jako zklamání. Těšila jsem se na jedno miminko, na to, že se na něj budu soustředit, věnuju mu veškerou péči a čas. Dvě děti mi přišly zkrátka moc. Měla jsem obavy, jak to budu zvládat. Naštěstí jsem měla devět měsíců se na holky připravit jak psychicky, tak materiálně. Dneska jsem šťastná, že mám dvojčata. Je to ta nejlepší věc na světě, která mě mohla potkat.

V čem se Vaše těhotenství lišila. Bylo jiné, když jste čekala syna?

Druhé těhotenství bylo lepší než první. Když jsem čekala holky, trpěla jsem psychickými i fyzickými problémy. U dvojčat jsem pořád chodila na kontroly, hlídali mě, byla jsem hospitalizovaná a mám za sebou i nějaké nepříjemné zákroky, navíc jsem trpěla těhotenskými depresemi. Těhotenství s Theem bylo v pohodě. Cítila jsem se skvěle, slušelo mi to, měla jsem dobrou náladu.

Jak spolu vycházejí vaše děti, když je máte v tak velkém časovém odstupu. Pomáhají Vám holky s Theem?

Je mezi nimi 17 let. Theovi je 6 a holkám 23, hezky se o něj starají a blbnou s ním. Nejsou zatížené mateřskou povinností a zároveň jsou zodpovědné. Mají k sobě blízký vztah.

Nedávno se od Vás holky odstěhovaly. Netrpíte syndromem prázdného hnízda?

Klepněte pro větší obrázek

Teď už ne. Holky naštěstí bydlí kousek ode mne, takže se často navštěvujeme. Ze začátku to bylo těžké a hodně smutné. Najedenou skončila velká rodina, všude bylo prázdno. Už jsem si ale zvykla. Ostatně - tak to má být. Člověk vychovává děti, aby byly samostatné a jednou mohly odejít.

Poslouchá Theo Vaše písničky?

Poslouchá, ale nelíbí se mu. Pro něj je favorit Michael Jackson. Říká mi: „ Mami, zpíváš hrozně, poslechni si Michaela.“

Co teď připravujete?

25. září nám premiéru francouzského muzikálu Romeo a Julie, v němž ztvárňuji hraběnku Montekovou, matku Romea. Je to malá, ale nádherná role. Představení uvádíme v novém multifunkčním prostoru Forum Karlín. Poté mě čeká natáčení alba se šansonovými písněmi, chci si na něj ponechat dostatek času a nikam nespěchat.

Video z focení "LAVIČEK" najdete zde:

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud