Bondovka Skyfall má minimálně čtyřiadvacet chyb

Bondovka Skyfall má minimálně čtyřiadvacet chyb

Filmoví nadšenci proudí už několik týdnů do kin na třiadvacátou bondovku Skyfall. Režisér Sam Mendes i producenti si můžou mnout ruce, snímek se jim povedl a tleskají fanoušci i kritika. Zisky budou vysoké. Jenže dokonalé jejich dílo rozhodně není, filmoví nadšenci už našli čtyřiadvacet faktických chyb a přehmatů v záběrech.

Na serveru Movie Mistakes je jich vyjmenováno a popsáno už na čtyřiadvacet. Mezi nejviditelnější patří Bondovo magické měnění brýlí. Na počátku filmu Daniel Craig pronásleduje na střechách Istanbulu neznámého zloducha, chvíli v záběrech sluneční brýle má, chvíli ne. Jindy zase při pěstním souboji má zavazovací boty, zatímco v jiném prostřihu nazouvací.

V jiném záběru pokládá Judi Dench jako M na zem kabelku, v dalším střihu tam však kabelka už nestojí. Když zloduch Silva v podání Javiera Bardema nalije do sklenice whisky, v různých za sebou jdoucích záběrech jedné scény hladina whisky poskakuje nahoru a dolů.

Faktickou chybou je pak třeba to, že po oddělení vagonu od soupravy (v úvodní scéně filmu) by se obě části zastavily. Vlak by podle současných bezpečnostních norem ihned zabrzdil.

„V každém filmu jsou chyby, ale ve Skyfall jsou některé opravdu dost vidět,“ míní jeden z autorů na webu Movie Mistakes.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Nejhorší neřesti české kuchyně

ČTĚTE TAKÉ:
Jídelníček pro lepší spánek. Co jíst, abyste se ráno vzbudili čilí a plní elánu?

Doporučujeme

Články odjinud