Britské radnice trpí záplavou nesmyslných otázek

Britské radnice trpí záplavou nesmyslných otázek

Popletená řidička volala na radnici, aby se zeptala, jestli na parkovišti straší. Během nakupování jí prý někdo přeparkoval auto. Někoho jiného zase zajímalo, jestli by se "zebra" na přechodu dala srolovat. A to je jen pár z absurdních dotazů, s nimiž si zaměstnanci místních samospráv ve Velké Británii musejí poradit.

Není jasné, jaká byla motivace člověka, který chtěl vědět, jestli může jako mrtvého zaregistrovat někoho, kdo ještě žije.

Další vtipálek zase žádal, aby mu pracovnice magistrátu vyprávěla zápletku tři sta let staré divadelní hry She Stoops to Conquer.

Chtěl krocana do Jižní Koreje Muž z východního Dorsetu si na svou radnici vzpomněl i na dovolené: volal již z německého Kolína a chtěl vědět, proč mu ještě nepřijel autobus. Táž radnice také přijala žádost od jednoho z místních obyvatel, který volal z Jižní Koreje a prosil, aby mu objednali vánočního krocana.

Občas se radnice ale potýkají i s podivíny z ciziny. Jak uvádí Orange News, v hrabství Northumberland se na radnici dostavil jistý Němec a chtěl, aby mu byl udělen politický azyl. Když odmítl přijmout fakt, že jako občan země EU může vstoupit na území Velké Británie zcela svobodně, musela být přivolána policie.

Číslo? Ne, otvírací doba! Na radnici v Surrey pro změnu volal popleta, který tvrdil, že telefonní číslo do místní knihovny nefunguje. Tomu pomohli radniční zaměstnanci zcela prostě, když mu vysvětlili, že 0900-1800 není telefonní číslo, ale otvírací doba.

Baronka Eaton, předsedkyně Asociace místních samospráv, která "hitparádu" nejnesmyslnějších dotazů sestavila, k tomu řekla:

"Tyto případy jen dokazují, s jak širokým spektrem problémů si zaměstnanci radnic musejí umět poradit. Radnice musejí být připravené na všechno, od zcela běžných věcí až po nápady, nad kterými zůstává rozum stát."

ČTĚTE TAKÉ:Hložek pije i během vystoupení!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud