Bude podzim, žloutnou děti

Bude podzim, žloutnou děti

Tak další malinkatej chlapeček je na světě. Vzal to hopem. Ještě v sobotu odpoledne jsem seděla na bříšku, kde byl schovanej a do kterého nastávající maminka cpala jeden obložený chlebíček za druhým a zajídala je dorty, že prý se musí posilnit – co kdyby…? A ono „kdyby“ tu bylo za pár hodin na to.

Jo jo, to víte. To takhle na Silvestra nebyl v televizi nic moc program, tak si velcí klucí a velké holky udělali svůj. Jaký? To je teď vidět v porodnicích, kde probíhá populační exploze.

Byla jsem se tam podívat. Slyšela jsem až ven ta křičící miminka a těšila jsem se, jak si to naše pěkně začerstva olížu, ale zatímco se panička šla na miminko podívat, já musela s páníčkem počkat venku. Nedá se nic dělat, však já si to vynahradím, až ho přivezou domů.

Doma Panička volá Kačence: „A co chceš přivézt?“ Kačenka: „Snad jen novej podvozek a nový břicho.“ Panička si oddechla: „Je to dobrý. Už má zase humor.“

V porodnici Panička: „Jejda, ten je krásnej, a rovnou opálenej!“ Kačenka: „Kdepak opálenej, bude podzim, děti nám žloutnou.“ Panička: „To jsem ráda, že se směješ.“ Kačenka: „Jen nesmím moc. Jak se smíchy natřásám, tak abych si nevyrobila šlehačku.“

Na chodbě Starší cizí paní: „Oni tu mají ty vánočky zabalený v zavinovačkách jako jsme mívaly my! A úplně stejně to tu voní a taky úplně stejně ta miminka pláčou.“ Mlaďounká cizí slečna: „Nad čím se rozplýváš? Ještě, že jsem to viděla. Protože kdyby mě to náhodou jednou popadlo, tak si pěkně adoptuju sirotka nadálku, ten bude brečet někde v Africe a já budu mít klid, nebudu mít popraskaný břicho a fleky na obličeji a skvrny od mlíka na noční košili.“ Starší paní se na ni mlčky, leč s úsměvem, který neopouštěl její tvář, podívala. Ona moc dobře věděla, nad čím se rozplývá. Jsou totiž chvíle, kdy si ale opravdu nic neděláte z popraskaného břicha, fleků na obličeji ani skvrn od mléka na noční košili.

Vaše Eni

ČTĚTE TAKÉ:
Nejsou houby jako houby


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud