Být, či nebýt IN?

Být, či nebýt IN?

Nemám oboječky s kamínky v barvě oblečení, jaké má zrovna na sobě panička. Štěkala na mě tuhle jedna nafintěná pudlice, že tím červeným oboječkem, který na mně viděla už šestkrát, jsem se dočista znemožnila. Jak s tím prý můžu žít? Řeknu vám, že docela dobře.

Listovala panička tlustým časopisem, ve kterém dobrá polovina byly supermódní kreace. Asi víte, že my, čivavy, máme očička vykulená a nejprve potkáte ta očka a teprve potom zbytek psa. V tu chvíli neplatilo jaký pán, takový pes, ale opak byl pravdou. Panička měla ty oči snad ještě vykulenější, než já.

Modelka měla totiž úplně bílý obličej, černé kruhy pod očima a celkově vypadala jako by byla už nejmíň týden po smrti. Na nohách měla boty a jejich štekle byly tak vysoké, že určitě potřebovala hůl, aby při chůzi nepřepadávala dopředu. V těch botách měla fusky. Tedy ponožky. Takové, jaké si sama plete a nosívá osmdesátiletá paní Horáčková, a chrání si jimi „tybolavynochy“, jak říkává. Z bot vyloženě letního charakteru vykukovaly punčochy se švem vedoucím zřejmě po jejich celé zadní délce. Jejda, viděla jsem obrázky z dob, kdy babička byla mladá. Taky měla takové punčochy, ale nosila je k úzké sukni. A vypadala báječně!

Nad punčochami měla slečna širokánské gatě končící těsně pod koleny. Nějak mi připadá, že byly z takového materiálu, ze kterého je míval paniččin dědeček. Určitě to tak muselo být, protože prý to sako dědu moc kousalo, což je na jedné jeho fotce vidět a ta slečna se netvářila o moc líp.

Hrudníček jí zakrývala podivná nepadnoucí košile. Ale přečetla jsem si, že to se nosí a je to IN. V tom případě nechci být IN. Na hlavě měla slečna baret a na rameni – tam se jí krčila chudák liška. Mrtvá, samozřejmě. I kdyby ji tam posadily živou, tohle by přežít nemohla.

Moje panička nosí taky různé kreace a určitě se zase jiní lidé ohlížejí po ní, s pozdviženým obočím, že se nestydí v tom vůbec vyjít ven. No řekněte, sousede, povídají určitě, copak je normální, aby ženská v jejích letech chodila v ošuntěných džínách a tričku tak barevném, že si ji málem pletete s papouškem?

Ať si každý nosí co chce. Třeba to, nač jsme s paničkou koukaly s upřímným zděšením. Nebo pytel od brambor, když se mu bude líbit. Ale ať nikdo neříká, že pokud ten pytel nebudete nosit taky, nejste IN. A to na konci toho článku o módě za poslední fotkou stálo.

Noste, milé dámy to, v čem jste samy sebou a co se líbí vám. Noste hlavně to, v čem je vám dobře, ať to zrovna letí nebo ne. Mít dobrou náladu a cítit se fajn, je pořád důležitější, než módní zaklínadlo: být IN.

Vaše

Eni

Doporučujeme

Články odjinud