Bývalá olympijská sportovkyně se nechala přeoperovat na muže!

Bývalá olympijská sportovkyně se nechala přeoperovat na muže!

Dvě bronzové medaile z mistrovství Evropy a šesté místo na olympiádě v australském Sydney vybojovala několikanásobná německá mistryně ve skoku o tyči Yvonne Buschbaum. Pak se ale z atletických stadionů nenápadně vytratila. A objevil se Balian Buschbaum (dnes 31).

Na konci roku 2007 se tehdejší Yvonne rozhodla od základu změnit svůj dosavadní život. Od chvíle, kdy začala vnímat svět okolo sebe, totiž měla pocit, že její bytost vězí v nesprávném - ženském - těle.

"Mé dětství bylo super. Ač děvče, choval jsem se prostě jako kluk a byl jsem totálně šťastný. Jenže velké problémy začaly, když jsem se dostal do puberty. Dál už to takhle prostě nešlo. Od dvanácti do čtyřiadvaceti let jsem v dívčím a pak v ženském těle prožíval opravdu těžké časy. Občas mě to uvnitř, v duši, doslova ničilo," vzpomíná Balian podle serveru zeit.de.

V sedmadvaceti ukončila světově renomovaná atletka úspěšnou sportovní kariéru a svěřila se do rukou špičkové moderní medicíny s přáním změnit pohlaví.

Po úspěšné operaci z kliniky odešel už Balian Buschbaum. "Chtělo to sebrat odvahu a odpoutat se konečně od toho, co mě dvacet sedm let tížilo jako balvan," říká.

Svůj podivuhodný životní příběh posléze popsal v úspěšné knize čítající 252 stran, která je v Německu k dostání za 17,95 euro.

"Vydavatelství chtělo, abych ji nazval ´Byl jsem ženou´. Nesouhlasil jsem. Ve skutečnosti jsem totiž nikdy ženou nebyl. Byl jsem sedmadvacet let mužem uvězněným v ženském těle," zdůrazňuje Balian.

Kniha tedy vyšla pod titulem "Blaue Augen bleiben blau" (Modré oči zůstanou modrýma očima).

U své milované lehké atletiky Buschbaum zůstal. Dnes působí jako trenér tyčkařů v německé Mohuči.

Foto: www.balian-buschbaum.de


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

ČTĚTE TAKÉ: Život podle Barbie!

Doporučujeme

Články odjinud