Čas v Polynésii se posune o den dopředu!

Čas v Polynésii se posune o den dopředu!

Nezávislý stát Samoa v Polynésii se rozhodl přemístit ze současného časového pásma tak, že poskočí o celý den dopředu a přiblíží se časovému pásmu Austrálie.

Zatímco v Samoi šli k nedělnímu obědu, v Austrálii už bylo devět dopoledne v pondělí. Podle nového systému ale bude Samoa naopak o tři hodiny před Austrálií.

Ke změně dojde 29. prosince letošního roku a Samoa prý časovým posunem získá především ekonomické výhody. Bude se jí lépe obchodovat s Austrálií a Novým Zélandem, které byly téměř o celý den napřed.

Před 119 roky přitom byla Samoa právě na západní straně časové linie, ale posunula se na východní, aby snáze obchodovala s USA a Evropou. Dnes jsou ovšem hlavním obchodním partnerem tohoto státu právě Austrálie a Nový Zéland.

„Při tvorbě byznysu s Novým Zélandem a Austrálií přicházíme každý týden o dva pracovní dny. Zatímco tady je pátek, oni mají už sobotu. A když je tady neděle, oni už mají pondělí a v Sydney a Brisbane se směle obchoduje,“ vysvětlil důvod k časové změně samojský premiér Tuilaepa Sailele Malielegaoi.

POŠLETE SVŮJ PŘÍBĚH:
Staňte se přispěvatelkami Dama.cz a vyhrajte luxusní kosmetický balíček!



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

Doporučujeme

Články odjinud