Charitativní projekt Běh Mladé fronty podpoří Olivovu dětskou léčebnu

Charitativní projekt Běh Mladé fronty podpoří Olivovu dětskou léčebnu

Vydavatelství Mladá fronta a partneři charitativního projektu Běh Mladé fronty společnosti MasterCard Europe a Tesco Stores ČR, kteří finančně přispěli k realizaci celé akce, společně odstartují 14. září první charitativní běh na podporu Olivovy dětské léčebny. Patronem projektu je známý ultramaratonec a zakladatel Běžecké školy Miloš Škorpil.

Běhu se zúčastní zástupci uvedených společností, včetně organizátora projektu, a také děti z dětské léčebny. Každá společnost zapojená do projektu vybere šestičlenné týmy z řad svých zaměstnanců. Vybraní běžci budou společnost reprezentovat svými individuálními běžeckými výkony, které budou od 14. září na webu BěhMF.cz sdíleny prostřednictvím mobilní aplikace. Aplikace bude monitorovat a sdílet konkrétní výsledky všech běžců. Každý člen týmu bude mít na speciálně vytvořené microsite vlastní profil v podobě medailonku. Profil účastníka bude propojený s mobilní aplikací s daty o běžeckých výkonech. Za každý uběhnutý kilometr získá dětská léčebna 10 Kč.

Za finanční příspěvek z charitativního projektu Běh Mladé fronty, který bude probíhat od 14. září do 31. října, vedení léčebny plánuje pořídit dětem sportovní a zdravotní pomůcky (běžecký pás, trekingové hole, rotoped a tonometr). Projektu, a tedy i samotného běhu se zúčastní také děti, které právě v léčebně pobývají: Jolana, Andrea, Tomáš, Lenka, Tereza, Matěj, Ondra, Nikola, Sabina, Katka, Šimon, Natálie, David, Míša, Klára.

Více o Olivově dětské léčebně

Olivova dětská léčebna byla založena před téměř 120 lety s cílem sloužit dětem a po celou dobu své existence tuto funkci beze zbytku plní. Zatímco v počátcích převažoval charakter sociálních služeb, v pozdějších letech to byly služby zdravotní a léčebné. Za celou dobu prošly Olivovnou desetitisíce dětí, které zde nalezly domov či v pozdějších letech kvalitní zdravotní péči.

V současné době se Olivovna specializuje na léčbu dětské nadváhy, obezity, onemocnění respiračního a pohybového ústrojí a nově také na léčbu gastroesofageálního refluxu (GER) a dermorespiračního syndromu. Další možností jsou ozdravné pobyty pro děti, které si potřebují upevnit zdraví, a současně slouží jako prevence proti nejrůznějším nemocem.

http://www.olivovna.cz/

Klepněte pro větší obrázek

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud