Chlapi a domácí mazlíčci

Chlapi a domácí mazlíčci

Když si velký chlap pořídí velkého psa, je vše v pořádku, cítí se ještě více chlapem. Když se však ocitne v domácnosti ženy, která má kočku nebo malého psíka, může nastat problém. Situace je pak ještě horší, pořídí-li si žena zvířátko až v průběhu vztahu. Samozřejmě to nelze generalizovat na všechny muže, ale je opravdu velká řádka těch, kteří mazlíčka nedokážou „vydýchat“.

Se psem nechtějí pomáhat – jsou líní chodit ven, a když se navíc jedná o pejska kapesního, stydí se za něj a argumentují tím, že by si připadali jako příslušníci 4 % menšiny. Kočka dokáže chlapa rozpálit doběla, protože je tvorem svéhlavým a nenechá si poroučet, co a kdy smí dělat.

Pokud je navíc zvyklá spát u paničky v posteli, chlap v ní vidí konkurenci a žárlí. Konkurentem samozřejmě může být i pes nebo králík, protože jsou roztomilí a (téměř) nikdy nezlobí – nechodí domů pozdě, nekoukají na fotbal a nepijí pivo. Zvíře je zkrátka v očích ženy dokonalé a muž se cítí méněcenný a citově zanedbávaný.

Volí tedy různé úskočné taktiky. Předstírá alergie, demoluje byt, popř. své věci a svádí to na mazlíčka. Pokouší se ženu přesvědčit, že kočka se stane jejím dítětem a nejdůležitějším „člověkem“, a to povede ke krachu jejich vztahu a vyčlenění ženy ze společnosti, neb z ní bude stará osamělá čarodějnice s bytem plným koček. Nejdrsnější pánové tvorstva se pak snaží psa zapomenout venku a předstírat, že se ztratil nebo pustí kočku z bytu, aby utekla a už se nevrátila.

Zvířata však nejsou hloupá, vycítí, že je někdo nemá rád. Takže pozor, pánové, taková kočka, na kterou strojíte pasti, se vám pomstí třeba tak, že si udělá WC z vašich bot nebo z peřiny, pod kterou právě spíte. I pes dokáže být pěkně škodolibý a hlásí se o pozornost v těch nejintimnějších chvilkách. A zkuste pak na zvířátko nadávat! Nemuselo by se vám to vyplatit…

A jaké z toho plyne ponaučení? Tolerujte a mějte rádi naše zvířátka, stejně tak jako je máme rády my a nebudete litovat. Žena vašich snů vám padne k nohám a ve zvířátcích budete mít silné spojence.

Doporučujeme

Články odjinud