Čím líp, tím hůř

Čím líp, tím hůř

Abych to upřesnila – hůř v tom případě, čím líp vypadáte. Proč?

Přispěchala k nám Nora s vyplazeným jazykem. Kdepak, Nora není pes, je to další paniččina kamarádka. No a moje tím pádem taky. Je celá krásná a vůbec nevypadá na to, kolik jí je let. Říká, že ti hoši co se kolem ní pořád ještě točí, jsou sběratelé historických záležitostí a neví, že její cena je s ohledem na její historickou hodnotu nevyčíslitelná. Nora je podruhé vdaná. No a jestli ji někdo na tom světě širém nemá doopravdy rád, je to nová žena jejího prvního muže Božena. Chápete to? Ta by měla být naopak ráda a olizovat si všech deset, že na ní Nořin exmanžel zbyl. On je to dobrý člověk, ale prostě s Bóžou, tou novou, mu to jde, ale s Norou to nešlo. A protože to nešlo, tak ho Nora kdysi vrátila a na soudě jim to stvrdili.

No a teď se vdává Anička, jejich dcera. Na svatbu samozřejmě půjde jak Nora se svým současným manželem, tak Bóža s Nořiným bývalým. A protože Nora ví, jak ji Bóža nemá ráda i přes všechnu vstřícnost, kterou vůči ní projevovala, už to vzdala. Prostě jsou studené mísy, studené nohy a dokonce i studené války. A to i mezi ženami. Ony jsou prý i nejen studené, ale Bóža ani Nora si ještě neudělaly kurz karate.

„Anička chce svatbu netradiční a neokázalou a prej ať si klidně vezmu džíny,“ Nora padla do křesla a zasedla mi moji uzenou kost, kterou jsem si tam schovávala, „to je zase blbost, to je jasný, ale já vůbec nevím, co si vzít na sebe. Budu si muset koupit nějaký super spešl nový šaty. A proč? Jen kvůli Boženě. Ona prý už koupila úžasný kostým a vypadá v něm dokonale! Víš, jak to s námi je, musím být za krasavu chtíc nechtíc, nebo mě pomluví tak, že by pes ode mne kost nevzal.“ Já bych si tu svou tedy klidně od Nory vzala, jenže to by se na ní nesměla tak vrtět.

Panička olízla vařečku, kterou míchala těsto na buchtu, co nedá víc práce jak půl hodiny, protože víc si prý ta podpora břišních špekáčků nezaslouží a chvíli se smála. „Co je tady k smíchu?“ zaštkala Nora. „Ty to fakt nevíš, chytrolínko?“ smála se panička dál o sto šest. „A co jako?“ „No přece ta úplně nejzákladnější věc: ČÍM LÍP budeš vypadat, tím hůř. Jestli budeš za modelku, tak tě Božena pomluví tak, až jí z toho do sanice chytne křeč.“ Nora chvíli mlčela a pak se taky rozesmála: „Ne, že bych jí tu křeč nepřála, ale asi máš pravdu. Kašlu na šaty a na to, co Božena řekne! A za ty prachy si radši koupím takovouhle myš, jako máš ty,“ a ukázala na mě!!! Tak to jsem na to tedy zvědavá.

Vaše Eni

Doporučujeme

Články odjinud