Číňané mlsají nejen psy, ale i kočky

| Autor: Karel N. | Rubrika: Zábava

Číňané jsou proslulí požíváním všeho možného od žraločích ploutví, mořských potvor, až po kobylky a brouky. To vše by se dalo pochopit. Současná čínská kuchyně je však pro Evropana zcela nepochopitelná až odpuzující.

Číňané mlsají nejen psy, ale i kočky


Číňané jsou proslulí požíváním všeho možného od žraločích ploutví, mořských potvor, až po kobylky a brouky. To vše by se dalo pochopit. Současná čínská kuchyně je však pro
Evropana zcela nepochopitelná až odpuzující.


V jižní Číně je již delší dobu oblíbenou pochoutkou pes. V poslední době se však na trhu objevují i pečené kočky. Podnikatel z Nankingu předvádí pečínku v kleci v živé podobě. Zákazník si vybere z několika desítek koček a obchodník jí před zákazníkem usmrtí, stáhne z kůže a zabalí. Takových prodává jen v Nankingu 50 denně. Častými zákazníky jsou i majitelé luxusních restaurací. Na jídelním lístku mají kočku již všechny dražší restaurace ve městě. Kočka se tak stává oblíbenou lahůdkou, nejlepší je na pepři a zázvoru s troškou anýzu.


Kočka zatím mezi tradiční čínské pokrmy nepatřila, takže její obliba je považována za významné obohacení čínské kuchyně. Věřme, že se tento pokrm nedostane do místních čínských restaurací.


autor: Karel


Další články z rubriky

Nejhezčí pohled na Benátky severu

Nejhezčí pohled na Benátky severu

15. 11. | [Soutěž] Prodloužený víkend vám bude stačit na poznání všech zajímavostí Stockholmu, města…

Jeruzalém – město koček

Jeruzalém – město koček

13. 11. | [Soutěž] Že je Jeruzalém město tří náboženství, unikátních památek a bohužel i věčných bojů, ví asi…

Nový Zéland po vlastní ose

Nový Zéland po vlastní ose

8. 11. | [Soutěž] Oblíbené turistické destinace Nového Zélandu jsou celoročně přeplněné turisty. Lze se jim…

Cesta čokolády

Cesta čokolády

6. 11. | [Soutěž] Byli jsme při tom, jak se z dovezených kakaových bobů v Belgii vyrábějí lahodné pralinky.