Dámy, roztočte to! Mužům vstup zakázán! Tipy na super dámské jízdy

Dámy, roztočte to! Mužům vstup zakázán! Tipy na super dámské jízdy

Připadáte si poslední dobou jako vyždímaný citron? Jste bez energie, fungujete jen setrvačností a vaše každodenní povinnosti vás ubíjejí? Potřebujete dobít vaše duševní baterie a strávit pár dní bez vaší drobotiny, ale i bez mužů. Vsaďte se, o co chcete, že mezi kamarádkami najdete nejméně dvě, které se k vám nadšeně přidají!

Duševní hygiena – pojistka proti blázinci

Používáte často sousloví „já se z toho zblázním!“? Zamyslete se a odpovězte si, kdy jste naposledy měla chvíli jen sama pro sebe, bez věčného pištění dětí, manželova brblání a šéfova nepříjemného hlasu v uších. Pokud je časový úsek delší než měsíc, zpozorněte.

Ideálně byste měla mít pro sebe nejméně jeden večer za 14 dní. Jednou měsíčně pak neškodí strávit víkend bez dětí, maximálně s partnerem, ale ideálně také s kamarádkou, která potřebuje odpočinek od své „smečky.“

Vybírejte podle vaší kapsy

Způsobů, jak si dámskou jízdu užít, je nespočet. Sama víte, co vás těší, jak zaručeně relaxujete, ale i „jak vám stačí peřina“ – pokud se vám na účtu strachy třese poslední tisícovka a do výplaty je zatraceně daleko, těžko pojedete na nákupy do Londýna. Ale nevěšte hlavu, úspěšnost dámské jízdy se neměří hloubkou díry ve vašem účtu, ale podle úplně jiných měřítek.

Chalupa = návrat do dětství a mládí

Vzpomínáte ráda na prázdniny na chatách a chalupách, řádění s kamarády, a bezstarostný čas s tím spojený? Elixír mládí ještě vynalezen nebyl, ale přesto se do těchto časů můžete aspoň částečně vrátit. Užijte si dámskou jízdu na chalupě, sbírejte lesní jahody, houby, večer si opečte na klacku špekáček a do vlahé noci zpívejte z plných plic „u stánků na levnou krásu.“ Uvidíte, že starosti shoří v plamenech táboráku.

Za kolik? Toto je skutečně nízkonákladová varianta. Jediné položky, které zatíží váš rozpočet, jsou benzin či nafta do auta na cestu (chcete-li, tak lístek do vlaku či autobusu) a pohoštění.

Mejdan doma

Nikam se vám nechce? „Vyhoďte“ manžela i s dětmi k babičce, nakupte dobroty, vína, a užijte si v pohodlí vašeho domova. Čím více se vás sejde, tím méně práce budete mít – domluvte se, co každá přinese jako „zápisné“. Hostitelce tak odpadne šichta v kuchyni, a navíc ochutnáte vyhlášené speciality vašich kamarádek. Pokud chcete, můžete vyhlásit téma večera – všechny budete mít např. růžové tričko, za něco se převléknete jako v dětství…. Fantazii se meze nekladou. Jediné, na čem záleží je, abyste se všechny cítily dobře a užily jste si to na maximum.

Za kolik? Pokud zvolíte domov jedné z vás, bude vás akce stát jen suroviny na pohoštění a pití. Výsledná cena se tak může pohybovat od pár stovek, budete-li skromnější a spokojíte se s domácími pomazánkami, až po několik tisíc – to pokud se spolehnete na cateringové agentury a naporoučíte si například kaviár a šampaňské.

Provětrejte kreditky

Zjistila jste, že váš šatník úpěnlivě volá po obnovení? Není nic snazšího, než přes internet objednat letenky, zamluvit si hotel, popadnout za ruku kamarádku a vyrazit do víru metropole. Stačí se s kamarádkou shodnout, které město bude vaším cílem: Londýn? Paříž? Řím? Nebo snad jiné evropské město? To už je čistě na vás. Náklady budou sice vyšší díky letenkám a hotelu, ale směšně nízké ceny oblečení a doplňků vám to vykompenzují. Letenky můžete pořídit přes tzv. low chart společnosti, počítejte ovšem s tím, že cena, kterou uvádějí na internetu, je prosta všech poplatků, které k ní musíte přičíst.

Za kolik? Eurovíkend můžete pořídit přes cestovní kancelář včetně letenky již za necelé 4000 Kč. Budete-li pátrat sami, můžete pořídit i levněji. Musíte ale počítat s tím, že si vše zařídíte zcela sami, a to jak cestu, tak hotel. Nejšikovnější je sledovat slevové servery, které často podobné víkendy nabízejí za velmi slušné ceny, často ještě s bonusy.

Domácí varianta nákupu

„Shopping“ si můžete užít i tady, bez vícenákladů v podobě letenek a hotelu. Stačí se dohodnout s kamarádkami, které nákupní centrum vezmete ztečí, a nic vám nebrání. Po nákupech si dáte zaslouženou kávu a něco dobrého a zbytek dne je na vás – půjdete potrápit tělo do fitness, nebo složíte nákupy u jedné z vás a půjdete si „zatrsat“ do klubu?

Za kolik? Záleží jen na vás, kolik utratíte při vaší nákupní razii a následném občerstvení. Těm skromnějším bude stačit pár set, rozhazovačnější bez problému utratí celou výplatu.

Klepněte pro větší obrázek

Nechte se hýčkat!

Žijete v zajetí představy, že wellness je určeno partnerským dvojicím? Zahoďte tento předsudek! Ano, wellness může oživit skomírající partnerský vztah. Ale s kamarádkami si jej také báječně užijete.

Masáž či termální koupel uleví vašim bolavým zádům, lahvinku k večeři také s kamarádkou pokoříte. Asi s díky odmítnete romantiku při svíčkách a nebudete si do oušek vrkat zamilovaná slovíčka, ale spíš „zdrbnete“ ty vaše mužské, drzé děti a neomaleného šéfa. A k večeři si dejte, co hrdlo ráčí. S kamarádkou se nemusíte snažit přemáhat a po vzoru modelek uzobávat pouze salát bez zálivky. Toužíte po svíčkové či pořádném bifteku? S chutí do něj!

Za kolik? Stejně jako u eurovíkendu, i zde hodně záleží, zda si pobyt zajistíte sami, nebo sáhnete po už hotovém balíčku. Takto nastavené pobyty obsahují i řadu bonusů – např. masáže zdarma, pobyt ve vířivce či láhev vína. I zde se vyplatí propátrat slevové portály a ušetřené penízky můžete utratit jinak. Ceny za pobyt na jednu noc pro dva začínají na 3000 Kč, a podle délky pobytu a obsahu služeb mohou šplhat až k 10 tisícům korun.

Tip pro vás: až budete na internetu pátrat, zadejte sousloví „wellness dámská jízda.“ Uvidíte, kolik vám toho počítač nabídne.

Potrapte tělo!

Patříte k těm, které jsou nejšťastnější upocené, kvalitně utahané po pořádné porci pohybu a vaše ideální dámská jízda vypadá přesně takto? Máte-li spřízněnou duši v kamarádce či kamarádkách, máte vyhráno. Zadejte do prohlížeče sousloví „fitness pobyt pro ženy“ a můžete vybírat.

Ani vy nezapomeňte probádat krajiny slevových serverů. Těchto pobytů nebývá sice tolik jako wellness pobytů, ale uspět můžete také.

Za kolik? Cena je tvořena nejen ubytováním, ale především zajištěným programem. Pokud je pobyt veden jako fitness, v ceně bude patrně zahrnut i pronájem sálu na cvičení a lektorka, takže bez problému překročí hranici pěti tisíc za tři dny. Sledujte, porovnávejte, ale také třeba vyjednávejte, tím spíše, pokud vás pojede více – zkuste si „vyhádat“ skupinovou slevu!

Tip pro vás: Pokud netrváte na organizovaném programu, můžete si fitness pobyt improvizovaně připravit i sama. Stačí říct kamarádkám, aby si s sebou vzaly svá kola, cvičební úbory, a zjistit si, kde v okolí vašeho ubytování je možnost cvičení. Nezapomeňte ani na plavky, léto a voda patří neodmyslitelně k sobě!

Zdokonalte se ve vaření!

Považujete vaření za svou vášeň, nebo spíš za nutné zlo? Pokud se hlásíte k první skupině, ale přesto víte, že je co vylepšovat, zapátrejte ve svém okolí, zda by se nenašla další spřízněná duše, která s vámi absolvuje kurz vaření od špičkových kuchařů. Ti vás během jednoho dne naučí např. správně grilovat, správně upravit hovězí maso, případně udělat pravou italskou omáčku na těstoviny… Pokud milujete saláty, i vy se je můžete naučit dělat tak, jak je připravují špičkoví kuchaři. A po absolvování kurzu oslňte své okolí svými báječnými dobrotami, které připravíte na následnou party.

Za kolik? Jednodenní kurzy stojí od 2500 -4000 Kč, podle délky trvání kurzu (standardem bývá 6 -8 hodin) a toho, co budete připravovat – hovězí steak má dražší suroviny než salát apod.

Zaveďte novou tradici

Máte dámskou jízdu čerstvě za sebou a nehorázně se vám stýská po onom nadpozemském klidu a pohodě? Domluvte se s kamarádkou, že z nahodilé akce uděláte vaši novou tradici a tu důsledně dodržujte. Prospěje to všem: vy si odpočinete, všechny problémy zvládnete vyřešit s lehkostí a v klidu. A to za to stojí, ne?

Doporučujeme

Články odjinud