Dan Landa 15 let válčil s médii. Teď se novinářům omluvil

Dan Landa 15 let válčil s médii. Teď se novinářům omluvil

Na tiskové konferenci konané k příležitosti uvedení černé komedie Tacho do kin se představitel hlavní role Daniel Landa omluvil novinářům, že je mylně považoval za diletanty.

"Čekal jsem na první tiskovou konferenci, abych tohle učinil. Považoval jsem novináře za diletanty a za své nepřátele. Neměl jsem je rád. Chtěl bych to vzít zpátky, protože za poslední dva měsíce jsem se setkal s úžasnými lidmi od novin. Ačkoliv mnohdy mají svůj názor na některé moje aktivity a písničky, byli korektní, nesnažili se mě chytat za slovo a v jejich rozhovorech a článcích jsem se opravdu poznal," přiznal Daniel Landa v pražském kinu Atlas.

Aby byl s médií spokojený, to se mu prý za 15 let kariéry nikdy nestalo. Podle jeho názoru to byl "patnáctiletý zápas". Většina žurnalistů, s nimiž poslední dobou hovořil, prý byla velmi profesionální.

"Musím se mnoha novinářům omluvit, že jsem je všechny hodil do jednoho pytle," řekl na tiskovce.

Film Tacho, který 2. prosince přichází do kin, zaměstnal Daniela Landu a jeho manželku Mirjam, režisérku projektu, po řadu měsíců.

Černá komedie vypráví o úspěšném automobilovém závodníkovi Alexovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex život nedovede představit a podřizuje jí vše. Se závoděním nepřestane ani v okamžiku, kdy nad ním lékaři vyřknou krutý ortel.

"V rallye se hodně umírá. A my jsme chtěli ukázat osudový přístup nás, závodníků, k závodění i k životu. Jsme možná pološílenci, ale nejsme šílení úplně," zamýšlí se Landa.

K filmu se na trhu současně objevil i hudební soundtrack. Autorem hudby i textů je právě Daniel Landa.



ČTĚTE TAKÉ:
Svět podle Stelly!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud