Dánsko: Řidiči a dělníci stávkují kvůli pivu!

Dánsko: Řidiči a dělníci stávkují kvůli pivu!

Několik set řidičů a skladníků výrobce piva Carlsberg ve čtvrtek (8. dubna) vstoupilo do druhého dne stávky. Nelíbí se jim, že mimo přestávku na oběd budou smět vypít jen tři piva za směnu.

České šoféry, kteří nesmí ze zákona ani lok alkoholu za volantem, tento spor musí buď rozesmát, nebo pěkně naštvat.

Stávka vznikla v reakci na rozhodnutí Carlsbergu z 1. dubna, kterým společnost zavedla nová pravidla ohledně pití na pracovišti. Nešlo ale o žádný aprílový vtip.

"Dříve byly všechny ledničky zásobeny pivem, vodou a sycenými nápoji. Pracovníci si je mohli brát zdarma. Teď jsme se rozhodli ze všech lednic pivo odstranit. Jediným místem, kde bude k dostání, zůstane závodní jídelna," řekl reportérům Reuters Jens Bekke, mluvčí čtvrtého největšího výrobce alkoholu na světě.

Bekke dodal, že řidiči i nadále smějí během dne, tedy i mimo přestávku na oběd, vypít tři piva, a totéž platí pro pracovníky skladu.

Přesto však omezení připadá zaměstnancům jako nespravedlivé. Ve středu jich stávkovalo 800 a ve čtvrtek 250. Carlsberg ve snaze spor vyřešit přizval vyjednavače z Konfererace dánského průmyslu a zástupce odborů.

Zahraniční novináře ale mluvčí ujistil, že nákladní vozy Carlsbergu mají "alkoholové zámky", které se starají o to, aby nemohl řídit nikdo, kdo vypil piva přes míru.

ČTĚTE TAKÉ:
Italské Treviso zaplavily značky: Pozor děvky!


Doporučujeme

Články odjinud