Deep Purple si na hvězdné manýry nepotrpí

Deep Purple si na hvězdné manýry nepotrpí

FIS Mistrovství světa Liberec 2009 chystá lahůdky nejen pro milovníky sportu, ale také pro hudební nadšence. V rámci doprovodného programu vystoupí spousta populárních hudebníků a kapel. Pořadatelům se podařilo získat na místo účinkujících dokonce i legendární rockery Deep Purple! Kdo by ale čekal, že půjde o „rozmazlené“ celebrity a bude těžké splnit jejich požadavky, mýlil by se.

Eláni, Ondřej Ruml, Kamil Střihavka, Petr Bende, Dara Rolins, Helena Zeťová, Aneta Langerová, R.E.M. a další. Skoro to vypadá, jako by nešlo o závody v lyžování, ale o obrovský hudební festival plný zvučných jmen a silných hlasů. Státní hymnu nebude na slavnostním zahájení zpívat nikdo jiný, než Karel Gott, v průběhu večera vystoupí na 134 účinkujících! Nedávno byla také představena oficiální hymna šampionátu, složili ji Jiří Janouch (hudba) a Tomáš Roreček (text), nazpíval ji finalista soutěže X-Factor Ondřej Ruml, rodák z Jablonce nad Nisou. Na slavnostním zahajovacím ceremoniálu ve středu 18. února v liberecké Tipsport areně zazní tato skladba poprvé naživo, ve zvláštní úpravě, a sice společně ji zazpívají Ondřej Ruml, Dara Rolins, Helena Zeťová, Kamil Střihavka a Petr Bende. Vrcholem večera pak bude koncert skupiny Deep Purple.

Ian Gillan bude po podiu běhat bos! Nevěříte?
Kapela Deep Purple, která je velkým lákadlem pro spoustu fanoušků, přijede do Čech, kde se zdrží pouze 2 dny, speciálně kvůli Mistrovství světa Liberec 2009. Na koncertě zazní nejslavnější hity včetně „Smoke on the Water“!
A bez čeho, že se rockeři rozhodně neobejdou? Samozřejmě bez kytar – a bude jich rovnou celých 20! Kapelu dále bude doprovázet patnáctičlenný tým, který doplní dalších patnáct českých pomocníků. A jak prozrazují organizátoři, požadavky těchto rockerů zcela odpovídají jejich slávě. Ani v nejmenším to ale neznamená, že by se produkce musela potýkat s nějakými vrtochy a rozmary – naopak, Deep Purple jsou prý vcelku „pohodoví chlapíci“. Třeba požadavek na koberec, který by měl pokrývat podium, po kterém bude zpěvák Ian Gillan běhat bosky, je spíše milým zpestřením vrcholících příprav tohoto galavečera …

Zdroj: ConPro

Doporučujeme

Články odjinud