Dojemný okamžik na Olympiádě: Běžkyně se navzájem dovedly do cíle

Dojemný okamžik na Olympiádě: Běžkyně se navzájem dovedly do cíle

Běžkyně Abbey D’Agostino a Nikki Hamblin ukázaly světu, co je opravdový duch Olympiády a fair play. Při nehodě během závodu podržely jedna druhou a běh dokončily společně.

Během závodu žen na 5000 metrů na Olympijských hrách v Riu došlo ke kolizi. Nikki Hamblin z Nového Zélandu na trati upadla a Abbey D’Aggostino z USA běžící těsně za ní už nebyla schopná ustát kolizi a upadla přes ni. Američanka se však okamžitě zvedla a začala pomáhat na nohy i zhroucené Nikki Hamblin. „Najednou jsem na rameni ucítila něčí ruku a uslyšela hlas ´poběž, poběž, musíme to dokončit´,“ líčila těžké okamžiky Nikki krátce po závodě.

Poté však začala mít problém s kontíkem sama d’Aggostino a zdálo se, že závod nebude schopná dokončit. V tu chvíli se pro změnu pro ni vrátila Hamblin a navzájem si pomohly závod dokončit, i když skončily na posledních místech.

"Ona pomohla mně a já se snažila pomoct jí. Až jednou budu vzpomínat na olympiádu, nevybavím si, kolikátá jsem skončila, jaký jsem měla čas, ale vzpomenu si na tenhle moment."Občas si musíte pamatovat, že je důležitější zůstat dobrým člověkem než vyhrát závod. Vždyť o kolik bych byla rychlejší, o deset, patnáct vteřin?“ řekla po závodě Hamblin. Ta nakonec vyšla z kolize bez zranění, D’Aggostino museli z tratě odvézt na vozíčku.

Celý příběh má nakonec happyend, za sportovní chování byly obě dívky kvalifikovány do finále. Pokud jim to zdravotní stav dovolí, mohou tedy ještě získat vysněnou medaili.

Doporučujeme

Články odjinud