Takové obrázky visely v 80. letech v pánských dílnách

Takové obrázky visely v 80. letech v pánských dílnách

Nebo ve skříňkách v šatnách Zdroj: Profimedia.cz
Daly se najít i u táty nebo strýce v garáži Zdroj: Profimedia.cz
Vnadná, spoře oděná žena třímala v ruce nějaký nástroj určený většinou mužům Zdroj: Profimedia.cz
Většinou se jednalo o nástěnný kalendář, ať už trhací nebo celoroční Zdroj: Profimedia.cz
20
Fotogalerie

Erotika z tátova šuplíku. Jak se změnil ideál krásy od 80. let?

Vybavujete si tyto fotografie? Před třiceti lety byste je našli v každé pánské pracovní skříňce, dílně či garáži. Jak se vám akty z „osmdesátek“ líbí?

Holka od vedle

Visely v dílnách, pánských šatnách a umývárnách. Většinou se jednalo o nástěnný kalendář, ať už trhací nebo celoroční. Vnadná, spoře oděná žena (ženy) třímala v ruce nějaký nástroj určený většinou mužům (vrtačku, pilu, elektrický hoblík,…). Nahota byla tenkrát v reklamě v módě a skvěle fungovala.

Od osmdesátých let se toho ale hodně změnilo. Zaujmout je mnohem těžší. Kalendáře „s nahotinkami“ už nejsou takovým hitem jako dříve. Odhalené ženské tělo nestačí k tomu, aby byla reklama dobrá. I ideál krásy se posunul a nároky na dokonalost stoupají.

Prohlédněte si slavné modelky osmdesátých let: „Zdravé“ ženské tvary, žádné plastiky ani umělá prsa. Jako by modelky na fotografiích byly „holky od vedle“. Zavzpomínejte na dobu, kdy se nosilo „mikádo“, jitrocelová trvalá a největším módním výstřelkem se stala tanga.

Líbí se vám krásky osmdesátých let více než dnešní modelky? Byla „nedokonalá přirozenost“ více sexy než dnešní „umělá dokonalost“? Co si o tom myslíte vy?

Doporučujeme

Články odjinud