Fotosoutěž: Nové téma na únor

Fotosoutěž: Nové téma na únor

Přátelé, fotografové, soutěžící. Skončila další část naší fotografické soutěže. Někteří z Vás si možná nervozitou a nedočkavostí okousávali nehty v domnění, že se právě se svojí fotografií umístí na tom nejvyšším místě a získají nějakou výhru.

Je před námi pokračování soutěže a s ním i následující téma.

Téma tolik zatracované, tolik kritizované i oblíbené. Je to žánr stovky roků starý na kterém se mnoho malířů i fotografů dokázalo proslavit. Je to téma nad kterým je dobré hodně přemýšlet, protože právě zde se projeví Vaše fantazie, zkušenosti, práce s kulisami, světlem i fotografovaným objektem.

Možná jsem Vám nyní napověděl a pokud se domníváte, že se jedná o fotografii aktu, uhádli jste správně.

Dejte si prosím záležet na tom, aby Vaše fotografie vystihovaly to co mají mít společného s tématem.

Je nutné uvědomit si co je to akt a porota doufá a věří, že si někdo nesplete fotografii aktu s pornografií.

Nemusíte dospět do stavu šílenství jen proto, že nevlastníte atelier. Nemusíte hledat někoho, kdo se bude v tomto počasí svlékat někde venku u rybníků, jezer nebo v lese nebo na horách ve sněhu.

Někdy stačí opravdu málo - v hezkém bytě , zajímavém sklepě či v půdních prostorách při svíčkách nebo ve světle stolní lampy, ale tyto fantazie už nechává porota na Vás.

Připomínáme, že soutěžící MUSÍ být autorem fotografií a ke VŠEM fotografiím musí být EXIF. Pokud by se vyskytla fotografie bez Exif, bude vyřazena.

Přikládáme několik odkazu na inspirativní články a návody Jak na fotografování aktu Jak fotí akt Libor Folvarčný - doporučujeme, jde o podrobný návod, jak fotit akt doma. Nejlépe hodnocené snímky aktů z galerie Galerie na fotografovani.cz pro inspiraci

Hodně štěstí

Doporučujeme

Články odjinud