6
Fotogalerie

Italská pomlázka pro Jana Krause!

Na sváteční oběd k Italovi přijde moderátor Jan Kraus, který má italskou kuchyni velmi rád. Pochvaluje si její lehkost a rukolu by dával nejradši všude. A jak je na tom s vařením?

V tom je spravedlivý – nevaří žádnou kuchyni. Emanuele pro svého vzácného hosta připraví jehněčí rolku, která patří ke svátkům jara v Čechách i v Itálii. K Velikonocům se také hodí ryby – vykostěný lín se stane netradiční přísadou lehké pasty – a diváci opět uvidí filetování.

Závěrečnou sladkou tečku představuje sportella, velikonoční moučník ve tvaru podkovy. Nebude chybět tip od babičky – šalotky na sladkokyselo. Emanuele dá k dobrému i něco z italských lidových zvyků, které mají sexuální podtext – ani v tom se od Italů moc nelišíme. Nenechte si ujít sváteční vydání pořadu S Italem v kuchyni na Velikonoční neděli od 18.00 na Primě.

Těstoviny se v Itálii jedí obvykle jako předkrm, bude tomu tak i v neděli, kdy se Emanuele rozhodl pro pastu s línem. Tato ryba žijící ve stojatých vodách je však i trochu dravá, proto má tak jemné bílé masíčko. V Itálii pluje v deltách při ústí řek, kde se mísí sladká a slaná voda. Základ sosu tvoří máslo a šalotka, nakrájenou rybu krátce podusíme na bílém víně a na pánvi smísíme s nudlemi.

Jehněčí roláda po Toskánsku je z vykostěné kýty, kterou očistíme, upravíme, naklepeme, naplníme, svážeme a dusíme. Na nádivku i roládu potřebujeme stejný základ z mrkve, cibule a řapíkatého celeru. Plát masa posypeme najemno pokrájenými bylinkami: petrželí, rozmarýnem, šalvějí a plátky česneku. Přidáme orestovaný základ obohacený o klobásu sasicciu a střídku z veky. Roládu ovážeme motouzem a dusíme na sporáku, podléváme zprvu vínem, pak vývarem, zeleninu do závěrečné šťávy propasírujeme.

Sportella z Elby, jejíž stuhu kdysi světil farář, bude svátečním moučníkem. Pletenec ve tvaru podkovy rozveselí bonbonová cukrářská posypka. Předtím ale potřebujeme mouku, vejce, máslo, anýz, mléko, citronovou kůru a trochu trpělivosti – těsto si musí před pečením odpočinout.

Babiččiny šalotky na sladkokyselo jsou další delikátní přílohou k masu. Jemné cibulky v zavařovačce dostaly svoji pikantní chuť po červeném vínu, česneku a hřebíčku.

Inspirujte se také velikonočními recepty ZDE.



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

ČTĚTE TAKÉ:
Novinka na trhu: kondom podporující erekci!

Doporučujeme

Články odjinud