Italská pomlázka pro Jana Krause!

| Autor: redakce | Rubrika: Zábava

Na sváteční oběd k Italovi přijde moderátor Jan Kraus, který má italskou kuchyni velmi rád. Pochvaluje si její lehkost a rukolu by dával nejradši všude. A jak je na tom s vařením?



V tom je spravedlivý – nevaří žádnou kuchyni. Emanuele pro svého vzácného hosta připraví jehněčí rolku, která patří ke svátkům jara v Čechách i v Itálii. K Velikonocům se také hodí ryby – vykostěný lín se stane netradiční přísadou lehké pasty – a diváci opět uvidí filetování.

Závěrečnou sladkou tečku představuje sportella, velikonoční moučník ve tvaru podkovy. Nebude chybět tip od babičky – šalotky na sladkokyselo. Emanuele dá k dobrému i něco z italských lidových zvyků, které mají sexuální podtext – ani v tom se od Italů moc nelišíme. Nenechte si ujít sváteční vydání pořadu S Italem v kuchyni na Velikonoční neděli od 18.00 na Primě.



Těstoviny se v Itálii jedí obvykle jako předkrm, bude tomu tak i v neděli, kdy se Emanuele rozhodl pro pastu s línem. Tato ryba žijící ve stojatých vodách je však i trochu dravá, proto má tak jemné bílé masíčko. V Itálii pluje v deltách při ústí řek, kde se mísí sladká a slaná voda. Základ sosu tvoří máslo a šalotka, nakrájenou rybu krátce podusíme na bílém víně a na pánvi smísíme s nudlemi.



Jehněčí roláda po Toskánsku je z vykostěné kýty, kterou očistíme, upravíme, naklepeme, naplníme, svážeme a dusíme. Na nádivku i roládu potřebujeme stejný základ z mrkve, cibule a řapíkatého celeru. Plát masa posypeme najemno pokrájenými bylinkami: petrželí, rozmarýnem, šalvějí a plátky česneku. Přidáme orestovaný základ obohacený o klobásu sasicciu a střídku z veky. Roládu ovážeme motouzem a dusíme na sporáku, podléváme zprvu vínem, pak vývarem, zeleninu do závěrečné šťávy propasírujeme.



Sportella z Elby, jejíž stuhu kdysi světil farář, bude svátečním moučníkem. Pletenec ve tvaru podkovy rozveselí bonbonová cukrářská posypka. Předtím ale potřebujeme mouku, vejce, máslo, anýz, mléko, citronovou kůru a trochu trpělivosti – těsto si musí před pečením odpočinout.

Babiččiny šalotky na sladkokyselo jsou další delikátní přílohou k masu. Jemné cibulky v zavařovačce dostaly svoji pikantní chuť po červeném vínu, česneku a hřebíčku.


Inspirujte se také velikonočními recepty ZDE.








KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!





ČTĚTE TAKÉ:
Novinka na trhu: kondom podporující erekci!


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak se vám líbí? Nejšílenější svatební fotografie

Jak se vám líbí? Nejšílenější svatební fotografie

20. 1. | 1 | Chystáte svatbu sobě nebo své dceři a chcete, aby tento výjimečný den nezůstal pouze ve vašich…

Proč Popelka vždycky získá prince? Věci, které se od ní musíte naučit

Proč Popelka vždycky získá prince? Věci, které se od ní musíte naučit

19. 1. | V pohádkách se ukrývá spousta moudrostí. Tak si to vezměte… šedá myška, kterou všichni šikanují,…

Co se bude dít v Ulici? Nešťastná láska, facky i úraz!

Co se bude dít v Ulici? Nešťastná láska, facky i úraz!

16. 1. | V Ulici je tento týden opět pěkně živo. Oblíbené postavy se budou potýkat s běžnými starostmi, ale…

Sexy chlapíci z Ordinace v růžové zahradě: Kdo je váš favorit?

Sexy chlapíci z Ordinace v růžové zahradě: Kdo je váš favorit?

13. 1. | 2 | Seriál Ordinace v růžové zahradě se po Vánocích vrátil zpátky na televizní obrazovky a my opět…