Jak holky držely vánoční dietu

Jak holky držely vánoční dietu

V první řadě vám chci, moje milé dámy, poděkovat za krásné vzkazy, které nacházím pod mými články nebo na paničky webu. Mám vždycky takovou radost, že vrtím ocáskem a panička se zase spokojeně usmívá. A jen vám, protože jste naše kamarádky, prozradím, jak moje panička s Barčou držely zase předvánoční dietu.

Jednoho dne v prosinci panička vyhlásila konec obžerství. Prý budou Vánoce, tak nutno v těle vyrobit nějaký ten prostor, aby se tam vešly saláty, cukrátka, kapříci a další pochutiny a v důsledku to neznamenalo, že bude nutno vyměnit šatník. V praxi to znamenalo, že jsem dostala místo patnácti granulek šestnáct, zatímco panička ráno místo sladké sušenky chroupala polystyren. Alespoň to tak vypadalo. Namazala to nějakou divnou bílou hmotou a pak tvrdila, že jí to chutná. Barunka se k ní přidala. Taky se těšila na vánoční dobroty a protože si navíc napsala Ježíškovi o nové džíny, nechtěla riskovat, že po svátcích poběží dárek velikosti M vyměnit za XXL. A tak každé ráno to u nás na stole vypadalo jako v těsném sousedství domu, u kterého se zatepluje fasáda. Znáte to, ne? Takové ty bílé kuličky, úlomky a prach. Já jsem nějaký jedlík, ale toho jsem se tedy dost štítila.

Holky se každé ráno vážily a musela jsem se smát. Pokud váha stagnovala nebo se dokonce tvářila, že je tam deko navíc, hned byla na světě výmluva, že to je zkrátka tím, že ještě jedna či druhá nenavštívila toaletu. Čím víc se snažily, tím měly samozřejmě větší hlad. Jen já spokojeně přežvykovala své granulky a vitamínky a sledovala jsem to z pelíšku.

„Víš, jaký to bude, až se o Vánocích budeme moct pořádně najíst? To snad stojí za to, ne?“ vysvětlovala panička Barče a hlavně asi sobě, protože zrovna ohlodala půlku tužky a ucho od obalu na mobil. Bára pokývala hlavou a řekla, že si našla nový trik. Prý kouše vodu. No prostě psina jak má být.

Těsně před svátky jsem si zrovna dávala do nosu, když panička Barče nakázala: „Jdi se zvážit!“ Bára pravila: „Budu mít depresi!“ Panička vzdychla: „Já ji mám už teď, protože se musim najíst.“

Prásknu vám, že to nevydržely. Nakonec se usnesly, že by vysílením nebyly schopné uplácat ani bramborový salát a ohrozit Vánoce že nemohou. A shodly se na tom, že pokud jim Ježíšek přinese oblečky, o které si napsaly a nevejdou se do nich, budou mít alespoň opravdovou motivaci, proč začít držet dietu. No, nač jim brát iluze…

Bára si ty džíny pro jistotu ještě nevyzkoušela, aby jí nepřestalo chutnat a panička? Ta si pochvaluje svou prozřetelnost, že napsala o strečový materiál. A navíc schovala váhu.

Vaše Eni

Doporučujeme

Články odjinud