Jihoafričan nosí dobrovolně plenky a cumlá dudlík. Aby nebyl agresivní | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Jihoafričan nosí dobrovolně plenky a cumlá dudlík. Aby nebyl agresivní

Jihoafričan Jan-Hendrick Terblanche má ženu, děti a pracuje v továrně. O víkendu nejvíce miluje sledování rugby a v létě grilování. Když by stáhl kalhoty, asi by člověka hned zarazilo, že nemá obyčejné spodní prádlo. Nosí totiž plenkové kalhotky. Do práce, doma i v noci při spaní. Bez nich je prý velmi agresivní. A podobnou poruchou prý trpí jen v Jihoafrické republice další stovka osob.

Stejně jako čtyřicetiletý infantilní Jan-Hendrick i oni neusnou bez plenkových kalhotek a cumlání dudlíků. Psychická porucha u nich vyvolává při absenci kojeneckých potřeb zvýšenou agresivitu a předrážděnost.

„Když nemám své kalhotky, jsem agresivní. Abych se uklidnil, nasadím si je a cucám dudel, doku neusnu,“ svěřil v rozhovoru pro jihoafrický deník Daily Voice.

Syndrom dospělých batolat je málo prozkoumán, proto se Terblanche rozhodl založit si vlastní webovou stránku, kde podobně postižení mohou hledat oporu, útěchu, inspiraci i pomoc.

Už před pubertou si musel nahrazovat dětské plenkové kalhotky ručníkem či jinou látkou. A protože pocházel z konzervativní rodiny, cítil se velmi provinile a několikrát se pokusil spáchat sebevraždu.

„Psycholog mi v roce 2003 řekl, že mě má matka dost nemilovala, ale já tomu nevěřím. Neviním z toho své rodiče. Všichni máme své nejistoty a snížené sebevědomí, každého nás to ovlivní jinak. Někdo se dá na alkohol a jiný na drogy. Infantilita nikomu neubližuje. Nemá to nic společného se sexem či pedofilií. My nechceme být s dětmi, my chceme být děti. A se svou mužností nemám problém. Jednoduše potřebuju cítit bezpečí a přisát se manželce k prsu, zatímco mě mateřsky hladí nebo poplácává po plenkách,“ tvrdil Terblanche ve své výpovědi pro Daily Voice.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Infantilní jedinci z Jihoafrické republiky se teď sdružují na webu AdultBabies.co.za, kterou Terblanche založil.

Infantilita má mnoho podob. V nejtěžší formě dospělý člověk vyžaduje, aby o něj pečovali jako o dítě celý den. Jindy stačí člověku občas nosit dětské kalhotkové plenky a žvatlat. Speciální formou jsou Sissy, kteří si hrají na kojence opačného pohlaví. A mnohé plenky či tato hra sexuálně vzrušují. Podle odborníků se porucha vytváří mezi pátým a patnáctým rokem života. Většinu tvoří heterosexuální muži, žen je jen pětina. Ženy většinou ale přijímají roli pečovatelek tak, jak to dělá už deset let Terblancheho manželka, s níž je prý ve vztahu nesmírně spokojený.

Doporučujeme

Články odjinud