Jiří Suchý (80): Jeho mladá žena Markéta (35) mu nedovolí stárnout

Jiří Suchý (80): Jeho mladá žena Markéta (35) mu nedovolí stárnout

Čerstvý osmdesátník Jiří Suchý se na jevišti Semaforu pohybuje s lehkostí mladíka. Na nějaké zdravotní neduhy nemá vůbec čas. Přesto se k jednomu malému přiznal.

"Když jsem šel do schodů, občas mě píchlo v koleně. Doktor mi dal nějaké medikamenty a mazání. A po nich mě v koleně zase píchá, ale jen když jdu se schodů," svěřil se Korzu Jiří Suchý, který nad tím mává rukou. "Zkrátka to nevnímám," tvrdí.

Má o čtyřicet pět let mladší ženu, a už proto rozhodně nemíní být nemocným dědkem. Navíc neustále pracuje a připravuje se na svá vystoupení. "Ráno v šest si sednu ještě v pyžamu k počítači a píšu. V životě jsem snad nebyl na procházce. Ta moje pracovitost, to je asi nemoc, které jsem se chtěl i zbavit. Den jsem nic nedělal a už jsem byl nervózní a nepříjemnej. Musel jsem zase hned začít něco vymýšlet," přiznává Jiří Suchý.

Až manželka Markéta ho přinutila, aby alespoň jednou za rok vyjeli na čtrnáct dní na dovolenou. Letos byli spolu ve Florencii. "Tam jsem si napsal jen pár poznámek na svou přespříští hru na dopisní hotelový papír. Takže je mám i s hlavičkou," prozradil plzeňský rodák.

Příští hru Levandule, která bude mít premiéru v listopadu, má už Jiří Suchý dávnou připravenou. "Ta přespříští se bude jmenovat Kam se poděla Valérie a odehrává se v útulku pro hyperaktivní lidi," prozradil stejně hyperaktivní umělec. Je šťastný, že ve zdraví přežil oslavy svých narozenin a že mu Supraphon vydal kolekci jedenácti CD - Semafor, léta šedesátá.



ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na říjen 2011

Doporučujeme

Články odjinud