Oblíbená moderátorka televizního zpravodajství se umí stejně dobře prezentovat i v kuchyni. Co jí a vaří nejraději?
* Kde jste včera večeřela?
Doma, respektive na zahradě.
* A co jste si dala?
Grilovanou krkovici naloženou v černém pivu a bylinkách, grilovanou zeleninu, dip z avokáda a bylinkovou bagetu. Myslím, že to bylo poslední grilování této sezony.
* Párty vašich snů - co by se na ní mělo podávat?
Někde u moře, pod palmami, a viděla bych to na grilované krevety a olihně jako předkrm a na ohni pečené ryby. Steak z tuňáka by mohl být zlatý hřeb!
* Nejvyšší stupeň dosaženého kuchařského vzdělání či váš vrcholný kousek v kuchyni?
Srnčí s hedvábnou smetanovou omáčkou. Tu by mi, troufám si tvrdit, mohla závidět i Magdalena Dobromila.
* Stálé zásoby v ledničce?
Sýry, cherry rajčátka, sušená šunka, jogurty, máslo a smetana.
* Koprovka, nebo rajská?
To je převelice těžké. Já můžu obě. Ale dobře, když si můžu vybrat jen jednu, tak koprovku. Pěkně hustou, žluťoučkou, s vejcem, bramborami a kyselou okurkou. Doma ji nevařím, protože ji nikdo nejí, tak o ní většinou jen sním.
* Raději jíte doma, nebo v restauraci?
Jak kdy. Většinou doma, restaurace nechávám pro zvláštní příležitosti.
* A vaše oblíbená?
Tam, kde je skvělé jídlo a vlídná obsluha. A těch už je naštěstí docela hodně.
* Musela jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?
Nevzpomínám si. Ale obecně nemám ráda, když je jídlo moc slané. Já sama solím velmi málo, a když to má někdo naopak, je to pro mě prakticky nepoživatelné.
* Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?
Právě koprovka, jakou vařila babička Mirka ze Srní. A pak taky ovocné knedlíky s tvarohem, cukrem a máslem.
* Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?
Rozhodně. Variací je už dnes tolik, že si vybere snad i notorický dietář.