Kam na podzimní dovolenou? Do Turecka!

Kam na podzimní dovolenou? Do Turecka!

Turecko vám může nabídnout vše, co od dovolené očekáváte – čisté teplé moře minimálně do půlky října, podzimní denní teploty kolem 25-30 stupňů, krásnou přírodu, vynikající kuchyni a služby na nejvyšší úrovni. Vyrážíte-li se dětmi, vězte, že Turci je přímo milují a mají pro ně připravené veškeré zázemí – včetně několika hotelů s vlastními zábavnými parky.

Turecko zažívá velký turistický boom

Oproti loňskému roku vzrostl zájem Čechů o dovolenou v Turecku až o 40 %. Na žebříčku nejnavštěvovanějších destinací se tak zařadilo téměř po bok nejoblíbenějšího Řecka. Vytipovali jsme pro vás dvě střediska, kde je na podzim ještě teplo a zároveň nejsou příliš daleko od letiště, rozhodnete-li se cestovat s malými dětmi.

Náš tip! Posezónní ceny zájezdů půjdou strmě dolů. Podívejte se na nabídku pobytových zájezdů na last minute do Turecka, a prodlužte si léto alespoň o pár dní!

Antalya – množství památek i nádherná příroda

Antalya leží na břehu Středozemního moře a představuje typické prázdninové středisko s velkými hotely i atraktivním okolím. Najdeme v něm hned tři národní parky, které nabídnou mnoho zajímavostí. V národním parku Olimpos, který se táhne až k letovisku Kemer, se můžete projít romantickým oleandrovým hájem nebo obdivovat místní zajímavost – Chimeru. Jde o plameny, které tu bez zjevného důvodu mezi kameny hoří již po staletí. Zato národní park Köprülü ocení především milovníci vodního živlu – zažijte nespoutaný rafting v nádherném kaňonu stejnojmenné řeky!

Proč právě do Antalye?

Antalya se díky své poloze může vždy pyšnit o něco teplejším mořem než jiná letoviska. Doporučujeme především lokalitu Lara, kde najdete nejen ideální přístup do moře, ale i luxusní hotely s krásnými zahradami, tobogány a zábavnými parky pro děti. Za všechny jmenujme například hotely Delphin Diva nebo Royal Wings. Pěkný hotel se skluzavkami je i Alba Resort, který leží přímo u pláže a nabízí nádherný výhled na místní pohoří Taurus.

Klepněte pro větší obrázek

Side – dovolenkový ráj pro malé i velké

Jedná se o menší městečko zhruba hodinku cesty od letiště. Také tady bývá moře vždy o nějaký ten stupínek teplejší než jinde v Turecku. Side je navíc opravdu kouzelné, na každém kroku tu na vás dýchne starobylá antická atmosféra. Nezapomeňte se večer projít do centra a navštívit místní trh, kde usmlouváte výhodnou koupi snad čehokoli. Prohlédněte si také unikátní dochovaný amfiteátr s kapacitou až 15 000 diváků.

Klepněte pro větší obrázek

Kde se v Side ubytovat?

Doporučujeme volit hotely západně od centra Side, které leží u dlouhých písečných pláží s pozvolným vstupem do moře. Vybírejte z částí zvaných Kumkoy, Colakli a Evrenseki. Krásné je i letovisko Sorgun nedaleko Side, které nabídne množství komfortních hotelů přímo na pláži. Chcete-li vzít děti do ráje, odkud už nebudou chtít zpět, ubytujte se v hotelu Kamelya World, kde zažijete jednu velkou zábavnou jízdu.

Chcete-li si užít krásnou podzimní dovolenou u moře, která vás nebude stát moc, vyberte si Turecko. Mimosezónní ceny začínají již od 7 690,- Kč na osobu!

Doporučujeme

Články odjinud