Kam s dětmi na hory

Kam s dětmi na hory

Blíží se vám jarní prázdniny a vy ještě nevíte kam zajet se svými dětmi na hory? Připravili jsme pro vás pár tipů kde si můžete užít svou dovolenou jak se začátečníky, tak i s pokročilými lyžaři.

Monínec

Uprostřed Čech, kde nejsou zvlášť velké kopce, v oblasti zvané Česká Sibiř, je lyžařské středisko Monínec. Je dobře dopravně dostupné například z Prahy. Nově zde postavili 1200 metrů dlouhou sjezdovku, menším dětem slouží 170metrová cvičná trať s vlekem a pro nejmenší a začátečníky zde nabízejí cvičnou louku s vlekem, tzv. nekonečným lanem, na které probíhají i kurzy lyžařské školy. Děti se na Monínci zabaví i v selské zoo, kde se předvádí chov a krmení domácích zvířat, například ovcí nebo koz, mohou se zajít podívat na bizony nebo si zajezdit na koních a ponících.



Pustevny

U Frenštátu pod Radhoštěm najdete Pustevny, středisko s architekturou známého architekta Dušana Jurkoviče. Na cvičné louce a menší sjezdovce tu instruktoři lyžařské školy naučí lyžovat malé děti, terén je vhodný i pro pokročilejší lyžaře a také výlety na běžkách. Pustevny mají krásné prostředí i pro procházky nebo sáňkování, například cestou za sochou pohanského boha Radegasta, půvabný je soubor staveb v lidovém stylu, kde děti obdivují pestré malby. Volný čas mohou trávit třeba v kopřivnickém muzeu Tatry nebo frenštátském aquaparku.



Boží Dar

Hlavně pro začátečníky, rodiny s dětmi a seniory je určen Ski areál Novako, který se nachází v centru obce Boží dar. Součástí je moderní vlek, na kterém zvládnou jízdu i velmi malé děti. Služby nabízí výborně vybavená půjčovna a servis lyží a snowboardů, lyžařská škola, dětské lyžařské hřiště, občerstvení a prodejna lyžařského oblečení. Každý den je tu večerní lyžování. Velikou atrakcí je snowtubing -jízda na nafukovacích duších, ten se však pro úplně malé děti nehodí.



Ještěd

Dobrým tipem pro ty, kdo se chtějí věnovat i jiné zábavě než zimním sportům, je areál na Ještědu. Na sjezdovky se tady dostanete přímo z města, stačí sednout na libereckém náměstí do tramvaje. Kvůli mistrovství světa v lyžování je navíc přímo u úpatí Ještědu několik parkovišť s velkou kapacitou. V areálu je řada tras a vleků pro vyspělejší lyžaře, pro nejmenší nabízejí dva provázkové vleky, dvě lyžařské školy nebo individuální výuku pod vedením instruktora. Děti mají v letošní sezoně skipasy zdarma - tato výhoda platí na všech lanovkách a vlecích kromě dětských provázkových, pro všechny narozené v roce 2000 a mladší. Kromě lyžování můžete na Ještědu navštívit proslulou věž a využít všechny výhody přilehlého Liberce -aquapark a zábavní centrum Babylon, zoo s proslulými bílými tygry, kina, divadla, navštívit extraligu ledního hokeje či jiná lákadla města.

Další tipy kde si můžete zalyžovat najdete v článku: Kam si zajet na hory zde

Autor: Petra Miterová



Článek z časopisu Maminka.

Doporučujeme

Články odjinud