Kam s dětmi o prodlouženém víkendu? Máme několik bezva tipů

Kam s dětmi o prodlouženém víkendu? Máme několik bezva tipů

Druhý prodloužený víkend je před námi a možná stále přemýšlíte, kam se vydat se svými ratolestmi. Podívejte se naše tipy na nejrůznější akce, kde se pobaví kluci i holky, malí i velcí…

Slavnostní otevření úzkokolejné železnice v Parku Mirakulum

Kdy? 9. květen 2015

Zábavný park Mirakulum plný atrakcí pro všechny věkové kategorie funguje již čtvrtým rokem a stále nabízí něco nového. V sobotu 9. května slavnostně otevře úzkokolejnou železnici, která propojuje park se sousedním Tankondromem. Na dvoukilometrové trati bude pravidelně jezdit historická parní lokomotiva i dieselové mašinky a cesta to nebude ledajaká - z Mirakula se bude možné přenést v čase. Tankodrom Milovice si pro tuto příležitost totiž připravil otevření věrné kopie americké základny a vesnice ve Vietnamu. Zbystřit by tedy měli pánové všech věkových kategorií, protože sobota bude patřit hlavně jim.

Více informací na www.mirakulum.cz nebo www.tankodrommilovice.cz.

Slavnosti perníku v Pardubicích

Kdy? 8. květen od 10:00 - 18:00

Pokud milujete sladoučký perník, je pro vás následující tip jako dělaný. Na státní svátek 8. května se vydejte do Pardubic. Na nádvoří zdejšího zámku jsou připraveny tradiční již 14. Slavnosti perníku. Známá pochoutka je totiž tak slavná, že od Evropské komise získala právo na chráněné zeměpisné označení, má vlastní muzeum a dokonce i slavnosti.

Z bohatého programu si jistě vybere každý, vítány jsou zejména rodiny s dětmi. Každé dítko si bude moci za laskavého dohledu Baby Jagy uloupnout perník z perníkové chaloupky, vyzkoušet sedání na lopatu nebo zdobení perníčků! Na dospělé i děti čeká pestrý jarmark perníku, medu, koření, tradičních dobrot, dřevěných a dalších výrobků, občerstvení, prezentace perníků, soutěže v pojídání perníku, perníková volenka, malování obrázků do perníkové galerie i další umělecké tvoření. Na třech scénách nebude chybět spousta pohádek, bude se tančit, zpívat a hrát. Velkým lákadlem bude výstava perníkových forem připravená Východočeským muzeem, která je stejně jako další výstavy a expozice na zámku.

Více na: https://www.facebook.com/slavnosti.perniku

Zážitkový Duhový park se rozbíhá

Kdy: 8.-10.května a další víkendy

Minulý pátek 1. května se ve středočeské vesnici Střebovle (20 min východně od Prahy) otevřel další zábavný park nabitý atrakcemi, hrami a show. Mezi atrakcemi nechybí: lachtani a papoušci a jejich živá show, kouzelnické představení, obří lanovky, překážkové dráhy,nafukovací atrakce, dětský kolotoč, soutěže a hry, velkoplošné skládačky, mini zoo, bludiště, výroba drobných dárků a mnoho dalšího...

Každý návštěvník získá v rámci vstupného hrací duhový pas, který ho opravňuje k návštěvě všech 57 atrakcí, her a show. Po každé atrakci získá hráč do svého pasu unikátní samolepku potvrzující splnění úkolu. Vždy po získání několika samolepek obdrží hráč dárek za odměnu.

Pozor! Vzhledem k omezené kapacitě parku, je potřeba si vstupenky rezervovat předem! Více informací o možnosti návštěvy najdete na http://www.duhovypark.cz/

Výstava Tři bratři o víkendu končí

Kdy: do 10. května

Pokud se vám líbila Hudební pohádka Tři bratři Jana a Zdeňka Svěrákových, pak si nenechte ujít poslední možnost a navštivte její zajímavou výstavu. Ta končí právě v neděli 10. května.

Uvidíte zde originální kostýmy Simony Rybákové, které vznikaly v barrandovských dílnách, filmové dekorace i rekvizity, zkrátka to, co by za normálních okolností zůstalo ležet ve skladech nebo se rozpůjčovalo na další projekty. Výstava ale představí i velkoformátové fotografie z filmu a v doprovodné paneláži se dočtete o tom, jak snímek vznikal.

Při koncipování expozice byl cíl kladen na to, aby si návštěvník, který se ocitne uprostřed filmových dekorací, mohl filmové výtvarnictví doopravdy „osahat“. Snahou realizátorů bylo zprostředkovat návštěvníkům co nejautentičtější zážitek. A tak architekt Jindřich Kočí s využitím původních filmových návrhů Jana Vlasáka vytvořil v prostorách Barrandov Studia prostředí filmové pohádky.

Expozice najdete v novém výstavním prostoru Barrandov Studia (Kříženeckého náměstí 322/5, Praha 5).

Doporučujeme

Články odjinud