Kam se hrabeme na babičky

Kam se hrabeme na babičky

Dostala jsem k Vánocům boudičku. Do té boudičky jsem se tuhle musela schovat, protože jsem se smála tak, že z pelíšku bych smíchy vypadla. Babička strčila paničku do kapsy, kam ta se na ni hrabe!

Povídala babička, že je jí sice 86, ale to že neznamená, že je stará bába. A jako taková že nehodlá doma chodit a strašit. Ovšem ty úpletové kalhoty co doma nosí jsou jí už nepříjemné a navíc mají vytahaná kolena. Potřebuje nějaké nové.

Panička se otočila od sporáku a sjela pohledem svou postavu od pasu dolů. No, fešanda, to je odstínu jako tričko, ale boule na kolenou měla takové, že prsa jim to mohla závidět. Ne, že by na to byla hrdá. Řekla ale babičce: „No však se podívej na mě. A taky s tím žiju.“ Babička si ji změřila hodnotícím pohledem a pak řekla: „Ty seš mladá! Tobě to je jedno.“

Jak říkám, smíchy jsem zajela do boudičky. Naše babička sice neujde krok rovně a hůl nemá proto, aby jí tloukla po zádech drzé spratky, ale proto, aby se někde neválela, ale je to pořád ještě modelka. Má tolik zdravotních problémů a tak vážných, že by jí nikdo nemohl zazlívat ani kdyby celé dny proležela v pyžamu pod duchnou. Ale to ona ne. Prý dokud chodí, tak žije a dokud bude žít a mít všech pět pohromadě, nebude žádná šmudla. Protože kdyby tak vypadala, prý by se tak i cítila.

A tak to rčení Ty seš mladá, tobě to je jedno, mě fakt pobavilo. Myslím, že paničce jasně ukázala co znamená rčení, že stáří rovná se moudrost. V jejím případě to určitě platí i když mnohdy nám připomíná prima malou rozpustilou holku.

Vaše Eni

Doporučujeme

Články odjinud